in

NAUČNICI U ČUDU Jedna šolja ovog čaja štiti i od najgorih bolesti! Stvara neprobojni štiti u vašem organizmu

Nedavna studija sprovedena od strane naučnika otkrila je da jedinjenje u zelenom čaju bogato antioksindantima može biti u stanju da uništi ćelije raka, ostavljajući zdrave ćelije potpuno nepovređene.

U pitanju je jedinjenje odgovorno za mnoge benefite zelenog čaja, za koje se već zna da štiti od raka, poznato kao EGCG. Jedinjenje je detaljno proučavano zbog svoje sposobnosti da spriječi rak, ubrza metabolizam, štiti mozak i usporava proces starenja.
Iako je pokazano u prethodnim studijama da EGCG ubija sve ćelije raka, naučnici nisu bili sasvim sigurni zašto je to tako. Nedavna studija ih je približila razumijevanju, što sugeriše da EGCG može izazvati proces u mitohondrijama koja dovodi do smrti ćelije raka.

Profesor Džošua Lambert je objasnio: „EGCG uzrokuje formiranje reaktivnih vrsta kiseonika u ćelijama raka, koji šteti mitohondrijama. Mitohondrije reaguju na što više kiseonika.

“ U svom oslabljenom stanju, ćelije raka na kraju podležu EGCG u potpunosti i one umiru. Istraživači su također napomenuli da protein nazvan sirtuin 3 (SIRT3) je od ključnog značaja za proces funkcije mitohondrija, koja je pogođena EGCG.

„On igra važnu ulogu u funkciji mitohondrija. EGCG selektivno utiče na aktivnost sirtuina 3 u ćelijama“, dodao je on. Dokazano je da EGCG nije prouzrokovao štetu normalnim ćelijama. U stvari, izgledalo je da povećava zaštitnu sposobnost normalnih ćelija, stvarajući na njima svojevrsni, neprobojni omotač.

Sljedeći korak je da se EGCG testira na životinjama i ljudima. Naučnici se nadaju da će nakon toga biti otkriven tretman protiv raka bez svih neželjenih efekata izazvanih konvencionalnim tretmanima, poput hemoterapije.

UHAPŠEN POZNATI POLITIČAR: Istukao suprugu jer se nije dovoljno brzo skinula za odnos…

Raspada se kupola ispod koje je najopasnija stvar na svijetu