in

Nedžad Branković se hinjski pravda: Zašto SDA nisam mogao reći “ne”

Nedžad Branković, zamjenik ministra komunikacija Bosne i Hercegovine, ispričao je danas za N1 da se uoči preuzimanja nove funkcije ”nije imao šta dogovarati sa Strankom demokratske akcije” čiji je višegodišnji član i funkcioner naglasivši da se radi o prostoru u kojem djeluje cijeli život.

On je kazao da je procjena stranke bila da je na to mjesto treba doći iskusan kadar i on je to prihvatio.

”Deset godina je bilo pauze izvan aktivne politike, došlo je vrijeme da opet obavljam neku dužnost u oblasti javnih institucija. To je dužnost zamjenika ministra. To je prostor u kojem radi cijeli život u različitim formatima. Nisam se imao šta dogovarati sa SDA, ja sam član SDA. Institucije stranke su procjenile da na to mjesto treba doći iskusan kadar, prihvatio sam i evo tu sam”, rekao je Branković u razgovoru s Emelom Burdžović.

Na pitanje da li je mogao odbiti ponudu, rekao je da se stranci ”ne može reći ne” nakon prilika koje je dobijao u prethodnom periodu.

”Mogao sam i reći ”ne”, ali u principu ako je stranka u prethodnom periodu mi dala priliku da obavljam poslove koje sam obavljao, normalno da se stranci ne može kazati ne, iz poštovanja i obavezama prema ovom društvu”, ispričao je Branković.

Govorio je o stanju u pravosuđu u Bosni i Hercegovini, o imovini, prethodnim angažmanima i ostalim aktuelnim temama.

Tuzlak u zatvoru sa najopasnijim borcima ISIL-a: Napravio sam veliku grešku…

Željko Komšić posjetio radnike iz BiH koji treći dan štrajkuju glađu i obećao im podršku