Neizvjesno u Parlamentu BiH: Hoće li Dragan Mektić biti smijenjen?

Posljednje Vijesti

U toku je sjednica Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Tema sjednice je bio zahtjev zastupnika SNSD-a i DNS-a o smjeni Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH.

Damir Bećirović, zastupnik DF-a, kazao je da ova politička stranka nije za smjenu Mektića.

“Nismo za smjenu ministra Mektića, mi smo za smjenu ministra Crnadka. On bruka državu”, rekao je Bećirović.
Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a BiH, je ukazao da još ne postoji zvanični stav ove političke stranke, ali da će on lično podržati inicijativu za smjenu Mektića.

“Jedino mi je žao što ovaj zahtjev nije stigao ranije. Nemam stav kluba, ali što se tiče mene lično, ja ću podržati inicijativu za smjenu Mektića”, istakao je Lovrinović.

Staša Košarac, zastupnik SNSD-a, je ponovio razloge zbog kojih je ova politička stranka podnijela zahtjev za smjenom bh. ministra sigurnosti.

“Uloga ministra Mektića je štetna za bezbjednost u zemlji, imidžu BiH, ali i interesima Republike Srpske”, podsjetio je Košarac.

Borislav Bojić, zastupnik DNS-a i donedavni stranački kolega Mektića, je njegov rad okarakterisao kao neodgovornim.

“Neodgovorni ljudi ne mogu rukovoditi odgovornim resorima”, te je dodao kako Mektić “pravio igrokaze umjesto da je spriječavao migrantsku krizu”.
Aleksandra Pandurević, zastupnica SDS-a, je zahtjev SNSD-a i DNS-a ocijenila kao “glupim”

“To je najgluplja inicijativa – da se na posljednjoj sjednici, raspravlja o smjeni ministra kojem mandat ističe”, naglasila je Pandurević, te je dodala da Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, treba da podnese ostavku jer nije rasvijetljen slučaj Dragičević.

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH će biti održana sutra u Sarajevu. Jedna od tačaka dnevnog reda trebala bi biti upravo zahtjev SNSD-a i DNS-a za smjenom Dragana Mektića – prenosi N1.

Leave your vote