in ,

Nemoj nam oprostiti što odlaziš tako čista i nevina i lijepa: Emotivan status Nure Bazdulj Hubijar tjera na razmišljanje!

Nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule majke i kćerka, a povrijeđena su tri dječaka, u Novom Travniku je proglašen Dan žalosti. Novotravničani su zbog tragedije organizovali mirno okupljanje ispred zgrade Općine.

Muškarac koji je udario pet osoba u Novom Travniku imao je više od tri promila alkohola u krvi, kazao je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće.

Emotivan status uz fotografiju stradale djevojčice je napisala jedna od naših najpoznatijih književnica, Nura Bazdulj Hubijar. Mi ga prenosimo u cjelosti:

  • “Alma Hajrić, devetogodišnja curica čija se duša, kao mala bijela golubica, sinoć vinula u visine.

Nemoj nam oprostiti što odlaziš tako čista i nevina i lijepa, prije nego si i zakoračila u život. Ostavi nas da se sami gušimo u ovom blatu, smradu, prljavštini. Jedino što možeš je – poželi da neka nova djetinjstva, neke nove mladosti, budu sretniji, budu bezbrižni, da imaju pravo na život.

Da ih niko ne kida. Cvijeće treba čuvati da cvjeta. Da miriše.

A ti spavaj, anđele! Spavaj uz svoju majčicu koja je također još dijete bila…”

Kada će i službeno dobiti status grada? Danas je 459. rođendan Tešnja!

Nezapamćen haos u Zvezdama Granda: Pa je li moguće da je Saša Popović ovo poklonio Mariji Šerifović za rođendan?