in

Neotkrivena misterija: Voz s putnicima ušao u tunel i zauvijek nestao, a onda se na drugom kraju svijeta desilo nešto neobjašnjeno

Kompanija “Zaneti” je 14. jula 1911. godine ponudila besplatnu vožnju bogatim Italijanima u sklopu svoje reklamne kampanje u kojoj su predstavili novi voz. Sto šest putnika je uživalo u vožnji razgledajući prelijepe pejzaže Italije, a posebno su se radovali prolasku kroz novoizgrađeni tunel, jedan od najdužih i najvećih tog vremena.

Od tog momenta misterija počinje.

Voz je ušao u tunel u Lombardiji, ali iz njega nikada nije izašao. Radnici i policija su pretražili svaki pedalj tunela i ništa nisu pronašli.

Voz nije imao gdje da ode, sem da izađe na drugu stranu. Nije bilo ni tragova nesreće. Ipak, pronađena su dva putnika koja su iskočila kroz prozor prije ulaska u tunel.

“Čuo sam prigušeno mrmljanje i u jednom trenutku ugledao bijeli dim, koji je bukvalno progutao cijeli voz. Bilo je toliko zastrašujuće da sam se uspaničio i skočio kroz prozor. Vidio sam da je za mnom skočio još neko”, rekao je jedan od preživjelih. Čovjek je patio od nesanice i traume još neko vrijeme.

Tokom Drugog svjetskog rata ovaj tunel je bombardovan i zatvoren zauvijek. Niko nije mogao da objasni ovaj nevjerovatni fenomen. Čak je bilo i svjedoka koji su rekli da su vidjeli kako voz ulazi u tunel i ne izlazi napolje. U nekoliko izvještaja piše da su putnici “Zaneti” voza viđeni u Meksiku.

Psihijatar u lokalnoj bolnici tvrdio je da su 104 Italijana primljena u “histeričnom stanju”. Da su svi bili odjeveni u čudnu odjeću tvrdeći da su putovali iz Rima. Jedan od putnika je navodno imao cigarete na kojima je pisao datum 1907. godina. Tvrdi se da kutije od cigareta i dalje čuvaju u meksičkom muzeju. Nije bilo konkretnih dokaza o ovom slučaju u Meksiku, niti se zna šta je bilo s pacijentima.

Dvadeset devetog oktobra 1955. godine navodno su se pojavila tri vagona u jednom selu u Ukrajini. Pjotr Ustimenko, radnik na željeznici, tvrdi da su oni bili bešumni. A opis voza koji je dao, odgovarao je “Zaneti” vozu. Voz, sa čvrsto zatvorenim roletnama, otvorenim vratima i praznom kabinom mašinovođe kretao se potpuno bešumno.

Voz je viđen još nekoliko puta na različitim destinacijama i vremenskim periodima.

Ljudi ni dan-danas ne prestaju da istražuju čudni fenomen “Zaneti” voza.

OVA ŽIVOTINJA JE BUKVALNO BESMRTNA: Kada dođe vrijeme za smrt, samo se “resetuje” i vrati na početak

Emina Jahović priznala da nije imala lak život: Dosta mi se sudilo, uvijek moram da budem najbolja