in , ,

Nermin Nikšić: “Jučer smo se probudili kao izdajice Bošnjaka, a danas kao poželjan partner SDA I HDZ-a”

Nermin Nikšić oglasio se danas nakon izborne noći u Mostaru

Nermin Nikšić
Nermin Nikšić

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić oglasio se danas nakon izborne noći u Mostaru ističući važnost održavanja izbora.

“Građani su rekli svoje, a mi smo pokušali na biračkim mjestima zaštititi njihovo pravo i osigurati da rezultat zaista bude odraz njihove volje. Uspjeli smo u značajnoj mjeri, ali ne potpuno.

“Zahvalio bih se svima koji su iskoristili svoje pravo da glasaju, a posebno biračima BH bloka i PMP-a. Zadovoljan sam izbornim rezultatima BH bloka u Mostaru.

“Osvajanjem značajne podrške u dijelovima grada sa različitom etničkom strukturom još jednom smo pokazali da smo partija svih građana, čuvar bosanskohercegovačke pluralnosti.

“Pozicionirali smo se i kao jedina mostarska stranka svih naroda. BH blok bi trebao najmanje poduplati broj gradskih vijećnika u odnosu na mandate ljevice u zadnjem sazivu gradskog vijeća.

“Jučer smo se probudili kao izdajice Bošnjaka u jednom dijelu Mostara, odnosno kao bošnjačka podvala u drugom dijelu Mostara.

“Sinoć smo legli kao probosanska stranka sa haman identičnim programom za dobrobit Mostara kako tvrde u SDA.

Ne sumnjam uopšte da ćemo i na drugoj strani biti poželjan partner, iako je Čović najavio bez ustezanja da pregovara sa Izetbegovićem i da očekuje da će HDZ imati gradonačelnika.

Rekao bih ništa novo i ništa neočekivano”, kazao je Nikšić.

S obzirom da je Čović već najavio razgovore i sa SDP BiH, Nikšić mu je dao određeni odgovor na tu najavu.

“Mi nismo varali i nećemo svoje birače. Bit će interesantno vidjeti koliko će gradskih vijećnika biti izabrano iz stranaka koje su pristale biti ikebana SDA-u na njihovoj listi.

“Na našu odluku sigurno neće utjecati pritisak onih koji su kampanju posvetili pljuvanju BH bloka naših članova i kandidata, da bi to sve naprasno zaboravili. E pa mi nismo”, zaključio je Nikšić.

Zvanična informacija o zdravstvenom stanju Milorada Dodika

Oglasili se iz Umjetničke galerije BiH, tvrde da im je nestalo 46 ikona: “Ni javnost ni nadležni nisu reagovali!”