in ,

Nermin Nikšić otkrio da li će SDP u Doboju koalirati sa SNSD-om

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić oglasio se u vezi s navodnim sporazumom SNSD-a i SDP-a BiH u Doboju o pružanju podrške kandidatu za gradonačelnika Doboja Borisu Jeriniću.

Kako je Nikšić podsjetio SDP BiH je jasnog stava da ne želi koalirati s vladajućim strankama.

“U Doboju na izbore izlaze u koaliciji SDP i HS. Koalicija SDP i HS nema kandidata za gradonačelnika. Suočeni sa izborom između dva kandidata, SNSD i SDS, rukovodstvo koalicije SDP – HS na lokalnom nivou u Doboju odlučili su podržati kandidata Borisa Jerenića, o čemu su potpisali sporazum. Kako je to vidljivo i iz sporazuma, ne radi se ni o kakvom koalicionom sporazumu SDP-a i SNSD-a, ali je potpuno tačno da je podržan kandidat SNSD–a”, pojasnio je Nikšić.

On je dodao da u SDP-u BiH odluku o koalicijama donose organi SDP-a, što ovdje nije bio slučaj.

“Zbog toga želim jasno istaknuti da se ne radi ni o kakvoj koaliciji SDP-a i SNSD-a. Pošto je sporni sporazum potpisan bez odluke i znanja organa, odluku o sankcijama donijet će kao i u drugim sličnim situacijama organi SDP-a BiH”, napisao je Nikšić.

Predsjednik SDP-a BiH zaključio je svoj post istakavši da u SDP-u neće dopustiti da “greška koju je napravila jedna lokalna organizacija prikrije stvarnu koaliciju SNSD-a, SDA-a i DF-a”.

(Klix)

Ubijena ispred zgrade u kojoj je živjela: Marija likvidirana u kolima, iza nje ostalo dvoje maloljetne djece

Detalji napada na taksistu u Sarajevu: Građani nisu mogli sebi doći kad su vidjeli šta je policija radila