in

NEVOLJA ZA NEVOLJOM Marina Tucaković nema mira, osim sa rakom sada se mora boriti i sa još jednom teškom bolešću…

Poznati tekstopisac Marina Tucaković progovorila je za Informer o svom zdravstvenom stanju i poručila da joj je najbitnije da sačuva živu glavu na ramenima. Ona sada redovno odlazi na terapije i bori se s rakom, a nedavno je otkrila i da ima jaku upalu pluća.

– Dani idu, idem i ja. Moja želja za ovu godinu jeste da budem živa i zdrava. Sada sam zakačila i neku tešku upalu pluća, ali bit će bolje, nadam se – kaže Marina i priznaje da joj teško pada borba s teškom bolešću.

Tucaković objašnjava kako na nju utječe nova terapija koja joj je nedavno propisana.

– Ne osjećam se dobro. Imam vrtoglavicu i mučninu. Dobila sam novu terapiju. To je nešto novo u Srbiji, a svuda se u svijetu već koristi. Riječ je o injekciji koja se prima jednom mjesečno, a uzimaju se i neke tablete. Vidjet ćemo, svi kažu da je to dobro. Za sada mi to obara leukocite, stalno moram da kontroliram krvnu sliku – kaže Tucaković.

Autorica brojnih hitova kaže da sluša savjete ljekara, ali da i dalje ne može da se odrekne svog najvećeg poroka – cigareta.

– Duhan nisam ostavila ni sada, kad imam upalu pluća. Doktor mi stalno priča da treba to da batalim, ali ja ne mogu. To je jedini porok koji imam i nema šanse da ga se riješim. Smanjila sam broj cigareta u toku dana, a i to je bitno. Jedem dosta voća i povrća i pijem sokove od aronije i cvekle – priča Marina, kojoj je prije dvije godine otkriven rak dojke.

Marina se bojala da njen život nikada neće biti isti, ali sada razmišlja na potpuno drugi način i kaže da joj je žao što je u početku ignorirala bolest.

– Mislila sam da neću više biti kao prije, da ću morati da promijenim život iz korijena. Plašila sam se bolnice, lijekova. To je u suštini najveći otpor koji čovjek pruža kada sazna da je teško bolestan. Griješe svi koji razmišljaju na taj način. Ne treba tako da se gleda na bolest, ja sam najgori i najbolji primjer za to – poručila je Marina.

SVAKA JOJ JE ZLATA VRIJEDNA Neka vas u životu uvijek vodi srce! Sedam lekcija o životu koje smo naučili od Oprah Winfrey

Ono što je izgovorio dok su ga slikali je prejezivo… Ovo je posljednja fotografija Kobeja Bryanta, snimljena dan prije nesreće