in , ,

Nezapamćen skandal u režiji Dodika, Erdogana i Predsjedništva BiH: Pa je li moguće da su Džaferović i Komšić dopustili ovakvu sramotu?

Ćovjek koji javno veliča zločine protiv Bošnjaka i negira genocid u Srebrenici…

Turske vlasti izdale su egzekvaturu uredniku informativnog programa RTRS-a Siniši Mihailoviću kojom je odobreno njegovo imenovanje za konzula Bosne i Hercegovine u Istanbulu.

Mihailović koji je na poziciju konzula imenovan na prijedlog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorada Dodika uskoro bi trebao započeti diplomatsku obuku, a nakon toga i otputovati u grad na Bosforu.

Turske vlasti očito nisu Mihaloviću zamjerile brojne “epitete” kojim je RTRS pod njegovom uređivačkom palicom “častio” politički sistem u ovoj zemlji, ali i brojne prozivke predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Bečkom konvencijom o konzularnim odnosima definisano je da se šefu konzulata dopušta da obavlja svoje funkcije odobrenjem od države primateljice, a koje se naziva egzekvatura, nezavisno od oblika tog odobrenja. Država može odbiti izdavanje egzekvature i nije dužna državi pošiljateljici saopćiti razloge svog odbijanja.

Bosna i Hercegovina već izvjesno vrijeme nema konzula u Istanbulu s obzirom na to da su još u decembru 2018. godine članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić povukli diplomate koje su imenovali njihovi prethodnici Mladen Ivanić i Dragan Čović. Među tim diplomatama nalazio se i generalni konzul BiH u Istanbulu Igor Babić – javlja Klix.

Policajci iz Doboja zgranuti porodičnom dramom: Muž se objesio pred očima supruge!

Vrlo alarmantna situacija, građani itekako imaju razloga za zabrinutost: Bosna i Hercegovina ima samo jednu mogućnost…