in

Nijaz Hastor prouzrokovao potres u Volkswagenu

Nijaz Hastor prouzrokovao potres u Volkswagenu
Nijaz Hastor prouzrokovao potres u Volkswagenu

Nadzorni odbor njemačkog autoindustrijskog giganta Volkswagena priprema ogromne promjene i preustroj menadžmenta, a jedan od razloga za to je i odnos prema Preventu.

Volkswagen je otkazao sve svoje ugovore s ovim bosanskohercegovačkim dobavljačem koji je prije dvije godine prouzrokovao obustavu proizvodnje u mnogim Volkswagenovim fabrikama u Njemačkoj zbog neisporučivanja dijelova.

Nadzorni odbor ozbiljno razmatra izmjene u menadžmentu ove kompanije, a prvi koji se našao na spisku za smjenu je Garcia Sanz, direktor za nabavke, izvještava Spiegel.

Autori ove vijesti u Spiegelu nagađaju da bi generalnog direktora Matthiasa Mullera mogao zamijeniti Volkswagenov brend menadžer Herbert Diess.

Sanz se našao na udaru zbog problema s dobavljačem Preventom. Godine 2016. u pojedinim fabrikama Volkswagena je došlo do obustave proizvodnje, jer Prevent nije isporučio naručena kućišta za mjenjače i navlake za sjedišta. Iz Preventa su tada kazali da iznenadna odluka o otkazivanju ugovora nema uporište u zakonu niti opravdane ekonomske razloge, te da se protivi principima poštenog poslovanja.
Istovremeno, Nadzorni odbor VW-a pozitivnim ocjenjuje pregovore koje je Sanz vodio sa Sjedinjenim Američkim Državama koji su se ticali skandala “Dieselgate” i varanja na testovima emisije štetnih gasova.

Ovaj njemački list također navodi da bi za novog direktora ljudskih resursa mogao biti izabran Gunnar Kilian.

New York: Ko čini žiri na Bosanskohercegovačkom film festivalu

New York: Ko čini žiri na Bosanskohercegovačkom film festivalu

Institut za istraživanje genocida Kanada

Poruka Bošnjaka Kanade: Nepravda djelimično ispravljena