in

NIKAD OTKRIVENI DETALJI Merima iz “Vize za budućnost” izjavom šta zaista misli o ovoj seriji iznenadila bh. javnost

Simpatična Lejla Zvizdić svojevremeno je u ulozi Merime osvojila srca publike u veoma gledanoj seriji “Viza za budućnost”. Iako ju je ova serija proslavila, Zvizdić tek sada otkriva šta zaista misli o kultnoj seriji.

– Kao djevojčica sam učestvovala na takmičenju monodrame u Sarajevu, na kojem sam pobijedila. Tada su u žiriju bili reditelj Sulejman Kupusović, glumac Zoran Bečić i glumica Amra Kapidžić. Kad sam pobijedila, reditelj Kupusović je mojoj mami rekao da imaju u planu snimanje serije. Nije prošlo dugo vremena i dobila sam poziv da dođem na čitaću probu za lik Merime. Tu su bili svi glumci, a ja sam tada čitala na slogove. Uživala sam te tri godine na snimanju i sa ponosom mogu reći da sam glumila s velikanima glumačke scene – kazala je Zvizdić.

Otkrila je i sa kakvim se problemima suočavala kao djevojčica:

– Često su me ljudi znali vući za rukav da im dam autogram, a kod kuće sam plakala što me zovu Merima. Djevojčici od osam godina nije lako da se nosi s tolikim teretom. Iskreno, tada nisam voljela svu tu slavu, ali sve u svemu, i dan-danas se priča o seriji “Viza za Budućnost” i djevojčici Merimici tako da sam, očigledno, uradila nešto kako treba i na to sam, iskreno, ponosna – kazala je Zvizdić u razgovoru za “Dnevni avaz” .

SIPA krenula u akciju! Izgleda da je poznato gdje se Gačić krije

Skandal na Koševu uoči otvorenja EYOF-a, građani bijesni: Pa ovo nema nigdje na svijetu