in ,

Njemačka s 50.000 eura pomaže porodice u BiH koje su ostale bez primanja zbog pandemije

Sredstva će dobiti tri lokalne organizacije. Već danas su direktorica World Vision International za BiH Larisa Klepac i njemačka ambasadorica Margret Uebber potpisale ugovor kojim će biti omogućena podrška za 111 porodica.

Time će preko 50 porodica dobiti plastenike. Pored toga će biti nabavljene poljoprivredne mašine, poput kosilica i lančanih pila. Podrška će se dodijeliti ljudima na području Pala, Prače, Podgraba, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Tarčina, Vareša i Goražda.

Udruženje Zdrava malina iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja dobit će sredstva za gradnju mosta, koji će spojiti obradiva polja sa selom.

Poljoprivredno udruženje građana Simentalac iz Lukavca dobiva podršku za mljekaru i proizvodnju sira.

Ambasadorica Uebber naglasila je važnost dugotrajne i bliske saradnje između Bosne i Hercegovine i Njemačke. Ova veza upravo je u teškim vremenima važna. Za nju je i lično veoma bitno pružiti podršku širom zemlje u vidu pomoći za samopomoć onima koji su posebno pogođeni krizom. Ambasadorica Uebber zahvalila se navedenim udruženjima za njihov izvanredan angažman u svim dijelovima zemlje.

UPRKOS SVIM NEGODOVANJIMA Grupa od 15 inžinjera iz Kine dolazi u Tuzlu, kreće gradnja Bloka 7

Domić: Pokušat ćemo izbjeći online nastavu koja je stvorila poteškoće svima