in ,

Novo druženje mladih Bosanaca i Hercegovaca u Kolnu

Koln, Pixabay
Koln, Pixabay

Nakon veoma uspješnog prvog omladinskog druženja u Džematu Kolnu, vrijeme je za novi susret bosanskohercegovačkih omladinaca u ovom njemačkom gradu. Ovaj put očekuje se još bolja posjeta i još bolja atmosfera.

Kao što znate, na prvom druženj sredinom ovog mjeseca, uz poučna predavanja i dijalog između preko 40 omladinaca, svi su proveli opušteno veče u međusobnom upoznavanju i kretanjem prvim korakom ka cilju.

”Srdačno se zahvaljujemo svim učesnicima koji su nam uljepšali druženje i koji su njihovim sudjelovanjem pokazali interes i volju za gradnjom naše omladinske zajednice. Pozivamo Vas da u budućnosti nastavimo našim radom s upornošću i sa istom motivacijom proteklog sastanka”, poručili su nakon prvog druženja iz ovog Džemata u Njemačkoj.

Tada je upravo zakazano i naredno druženje koje će biti održano u srijedu 29. novembra tekuće godine. Također, početak je u 19h. Ako pronađete vremena, obavezno se pridružite. Ovakva druženja imaju veliku, neprocjenjivu vrijednost za očuvanje jezika, tradicije, domoljublja…

Zastave BiH

Ovo je poruka onima koji ne slave Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Foto: Divno iznenađenje za malene Bosance u Australiji

Foto: Divno iznenađenje za malene Bosance u Australiji