in ,

Objavljena imena uhapšenih pljačkaša iz Tešnja: Organizovana grupa ukrala devet “Golfova dvojki”!

U prva četiri mjeseca ove godine na teritoriji Republike Srpske evidentirano je 39 krivičnih djela koja se odnose na krađu vozila, a rasvijetljeno ih je 20, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Kako su naveli iz MUP-a RS, u ovom periodu su pronađena i vlasnicima vraćena 34 vozila, od kojih je 25 ukradeno na teritoriji Republike Srpske, šest na teritoriji FBiH, a za tri vozila potragu je raspisao Interpol.
Zanimljivo je da su na meti lopova u najvećem broju slučajeva bila starija vozila, a najviše cvjeta krađa popularnog golfa dvojke, čija se cijena u oglasima u zavisnosti od stanja kreće od 500 do 3.000 maraka, pišu “Nezavisne novine”.

Iako su ovi modeli automobila stari preko 20 godina, najčešća su meta lopova, pa je, podsjećamo, nedavno dobojska policija uhapsila Emraha A.S. (19), Kemu K. (29), Nedima B. (19) i Denisa K. (19) iz Tešnja zbog osnova sumnje da su u maju na području Doboja i Dervente krali automobile golf dva, a dovode ih u vezu s krađom njih čak devet.

Sumnjiče ih da su dva auta ukrali u Doboju, dva u Derventi, a dovode ih u vezu i s pet krađa dvojki na području FBiH. Dobojska policija je, prema dosad poznatim informacijama, pronašla jedan te radi na pronalasku ostalih automobila.

Jedna nesvakidašnja krađa golfa dva desila se i u četvrtak, kada je policija iz Ugljevika uhapsila Nenada Jovičića (32) i Bojana Petrovića (30) iz ove opštine, zbog sumnje da su s parkinga jednog lokala ukrali auto, u kojem su nedugo potom imali i udes, kada je Petrović povrijeđen.
Mladići su ukrali automobil, a za manje od pola sata su sletjeli u kanal pored puta.

“Od januara do aprila bilo je 16 krivičnih djela teška krađa, sedam krađa i 16 krivičnih djela oduzimanje vozila. Od ukupnog broja izvršenih krivičnih djela u vezi s otuđenjem vozila rasvijetljeno je 20”, navode iz MUP-a RS.

VERBALNA ŠAMARČINA ZA VALENTINA INZKA “Ti si glavni krivac za položaj Bošnjaka i Hrvata u RS!”

Nana Alija dočekala svoj 187. Bajram: Važno je da kuća miriše na baklavu, a dimije i ne moraju biti nove