in

Objavljeni svi detalji tragedije: Semir Efendić vozio golfa, a onda…

Nesreća na Grbavici, ilustracija
Nesreća na Grbavici, ilustracija

Nakon što je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo učestvovao u nesreći sa smrtnom posljedicom jučer u Sarajevu, oglasila se i policija u Sarajevu otkrivši sve detalje ovog događaja s tragičnim epilogom.

Dana 17.03.2018.godine u 14,30 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.E., rođen 1941.godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, reg. oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E.S. (Efendić Semir, načelnik Novog Grada), rođen 1983. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak S.E., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je preminuo pomenutog dana u 18,00 sati.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage – Sektora uniformisane policije – Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Navedenog dana u 19,00 sati, slobode je lišen vozač E.S, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4., a u vezi sa članom 332. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa). Isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Efendić

Oglasila se policija: Uhapšen Semir Efendić!

Konačno objavljen pravi razlog: Evo zbog čega je Dejana ostavila Damira Džumhura