in

OCA PUSTILI IZ BOLNICE DA SAHRANI KĆERKU, ONESVIJESTIO SE U CKRVI: Mala Anabela (8) ispraćena na vječni počinak!

Anabela Džonkić (8), koja se u ponedjeljak uveče utopila u Dunavu u selu Kostol kod Kladova, sahranjena je u četvrtak u porodičnoj grobnici u Kladovu, a na vječni počinak ju je ispratio i otac Mile, koji je zbog sahrane pušten iz bolnice.

Nesretni čovjek, koji je doživio nervni slom kada je čuo da mu je kćerka mrtva, uspio je da skupi snagu i da u dogovoru sa svojom djecom iz prvog braka organizuje sahranu svojoj kćerki.

– Još dok je bio u bolnici, Mile je rekao sinu Slađanu da organizuje sve. Rekao mu je da je sahrane u porodičnu grobnicu. Iako je u jako lošem psihičkom stanju, njega je iz bolnice dovezla kćerka iz prvog braka – kaže izvor.
Cijelo selo se oprostilo od djevojčice

Slađan Džonkić je svim ožalošćenim mještanima Kostola organizovao prevoz do Kladova, gdje je Anabela sahranjena.

– Gotovo cijelo selo je bilo na groblju kako bi se posljednji put oprostili od Anabele. Svi su je voljeli. Bila je draga djevojčica. Pravi mali vragolan – kaže naš izvor i dodaje da je polubrat, s obzirom da nije bio u dobrim odnosima sa ocem, polusetri na kućni prag ostavljao kese sa slatkišima i da joj je, kada bi je sreo na ulici, davao novac.

Prema njegovim riječima, Anabelu su na vječni počinak ispratili rođaci, komšije, ali i drugari iz OŠ “Vuk Karadžić”, koji su plačući nosili cvijeće. Najtužniji je bio njen otac, koji nije mogao da zadrži suze.

– Bio je mnogo potresen i sve vrijeme je plakao. Svima je bilo jasno da on neizmjerno pati i žali zbog preranog gubitka kćerke. Dok sam gledao Mileta, mislio sam da će mi srce pući – kaže sagovornik.

Neutješni otac se od bola onesvijestio u seoskoj crkvi dok je sveštenik držao opelo.
– Kada je došao svijesti, kukao je: “Niko nije htio da mi pomogne!” – kaže sagovornik.

Iako su mještani Kostola pričali da djevojčicu neće imati ko da sahrani, jer navodno polubrat nije mario za nju, to nije tačno, pošto je Anabelin polubrat sve organizovao u dogovoru sa ocem.

– Slađan ima prodavnicu pogrebne opreme. On je sve organizovao i platio. Jako je potresen zbog tragedije – kaže mještanin.

Otac vraćen u bolnicu
Nakon sahrane Mile Džonkić je vraćen u bolnicu.

– On je jedva živ. Teško se kreće i jedva stoji na nogama, zbog čega su ga pridržavali tokom čitave sahrane. Mile je u poznim godinama, i ranije je imao zdravstvene probleme, a Anabelina smrt ga je dotukla. Kada je kovčeg spušten u raku i kada je sve bilo završeno, pričao je kako nije imao dovoljno novca da izdržava kćerkicu i da se zbog toga više puta obraćao Centru za socijalni rad – kaže sagovornik.

Podsjetimo, Anabela Džonkić udavila se u ponedjeljak, nakon što se, vraćajući se iz škole, utopila u Dunavu.

Jasenko Tufekčić o borcima

MOGLO BI BITI SVEGA NAKON OVOGA Tufekčić o demobilisanim borcima: Prava je istina ono što ću vam sada reći

PREOKRET U POSLJEDNJEM TRENUTKU: Aca Lukas NAPUŠTA ZVEZDE GRANDA, stiže neočekivana zamjena!