in

Određen iznos novčane kazne za Golf Klub u kojem je održan korona dernek

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove navode da je skandalozno da je, uprkos svim zdravstvenim mjerama i preporukama, te važećoj zabrani rada ugostiteljskih objekata u FBiH, organizovana zabava na kojoj se u zatvorenom prostoru. 

Ugostiteljski objekat Golf Klub kažnjen je s ukupno 6.500 hiljada KM zbog korona-derneka koji je sinoć organizovan, a koji je prekinula policija.

“Nakon saznanja o održavanju zabave u ugostiteljskom objektu WF Komerc Sarajevo, PJ Golf 1 u Sarajevu, dežurni tim Federalnog tržišnog inspekotrata je danas izvršio inspekcijski nadzor, kojom prilikom je utvrđen prekršaj iz Zakona o fiskalnim sistemima za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 3,500.00 KM”, navodi se u saopćenju FUZIP-a.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove navode da je skandalozno da je, uprkos svim zdravstvenim mjerama i preporukama, te važećoj zabrani rada ugostiteljskih objekata u FBiH, organizovana zabava na kojoj se u zatvorenom prostoru okupio veći broj ljudi od dozvoljenog, bez poštivanja mjera distance, nošenja zaštitnih maski i rukavica i gdje su posluženi hrana i piće.

“Na ove okolnosti, u saradnji s Federalnom upravom za inspekcijske poslove, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo vrši inspekcijski nadzor nad poštivanjem mjera i preporuka Federalnog štaba civilne zaštite, te Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim su za kršenje preporuka zapriječene novčane kazne u iznosu od 3.000,00 KM”, stoji u saopćenju.

Najveći pad u njemačkom automobilskom sektoru od 1991. godine!

Fahrudin Solak se oglasio i iznenadio javnost: “Suspendirajte me!”