in ,

Oglasio se otac Bosanca kojeg su upucali američki policajci! Ono što ima za reći ostavit će vas bez komentara…

Otac muškarca iz Brooklyna koji je optužen da je nožem ubo policajca u vrat, prije nego što su ga policajci upucali, se izvinio zbog postupka svog sina.

– Žao mi je što se ovo događa – rekao je otac Dženana Čamovića za Daily News, odbijajući da govori o krvavom prizoru koji je u srijedu navečer izazvao njegov sin.

Čamović (20) je šetao blizu ugla ugla ulice Flatbush i Church Ave., udaljenog nešto više od kilometar od svog doma, kada je protrčao i ubo policajca Yayonfranta Jean Pierrea u vrat.

Snimak sukoba, kojeg su imali priliku pogledati novinari Daily Newsa, prikazuje Čamovića kako hoda prema policajcu i njegovom partneru, te nožem udara policajca Jeana Pierrea po vratu.
Tokom borbe sa policajcima je Čamović uspio oteti jedan od njihovih pištolja, prije nego što su još dvojica policajaca dotrčali na lice mjesta. Policajci su putali u njega 22 puta, a Čamović je ranjen sa osam metaka.

Komesar njujorške policije Dermot Shea rekao je u četvrtak da nije jasno je li Čamović zapravo pucao na policiju. Policajac Jean Pierre i dvojica policajaca koji su ranjeni su hospitalizirani s manjim povredama.

Protiv Čamovića još uvijek nisu podignute krivične prijave, a istražuje se njegova moguća povezanost sa terorizmom. Ovaj mladić, za kojeg mediji u SAD-u pišu da je doseljenik iz Bosne i Hercegovine, nema kriminalnu prošlost.

Njegov otac nije želio govoriti o hapšenju, ali je potvrdio da je dao izjavu istražiteljima.

– Ako želite znati šta imam reći, obratite se policiji. Već sam im sve rekao – kazao je otac napadača.

Ovo se mnogima neće svidjeti: Angela Merkel konačnom odlukom razočarala Njemačku

WHO je od početka pandemije bio protiv maski, ali sada su se predomislili! Savjetuju nošenje na javnim mjestima, ali zašto?!