in

Ona je najmoćnija žena u Evropi, ali jeste li se ikada zapitali ko je i šta radi muž Angele Merkel?

Angela Merkel bi se mogla opisati kao suzdržana i ne baš uvijek transparentna, a u tu sliku dobro se uklapa i njen suprug, Joachim Sauer koji uglavnom bježi od svjetala pozornice. U stvarima politike, on se nikada ne izjašnjava, a na javnim nastupa rijetko je u društvu svoje supruge.

Prvi brak Angele Kasner Ulrich Merkel nije bio uspješan, ali je ostavio traga na sada svetski poznatu damu. Dvije godine nakon službenog razvoda Angela Merkel počela se viđati s Joachimom Sauerom, kvantnim hemičarem. On je, za razliku od svoje supruge, nikada nije imao političkih ambicija, ali u nauci je postao jedan od najboljih u svom području.

Svake godine se zajedno pojave na Bayreuth festivalu i to je izuzetak kada je njihovo pojavljivanje zajedničko u pitanju, osim normalnih obaveza koje obavljaju kao supružnici, pa ih uslikaju paparazzi.

On tada ne daje intervjue o svom životu, ali rado razgovara s novinarima o svom naučnom istraživanju. Danas Joachim Sauer je profesor na Univerzitetu u Berlinu, član Royal Society of London i član Nacionalne akademije nauka.

Sauer je upoznao Merkel 1980. godine na Akademiji nauka u Berlinu. Vjenčali su se 1998. godine i za oboje je ovo bio drugi brak. Sauer iz prvog braka ima dva sina.

O njegovom privatnom životu malo se zna. Jedino što je javnosti poznato je ono što Merkel kaže: „Mi ne pričamo stalno o politici, ali on je i indirektno jedan dobar savjetnik”. Ovaj par dijeli zajedničku strast za operu i prirodu i već nekoliko godina putuju u Južni Tirol, gdje se bave planinarenjem.

 

Izvor: hr.freekaamal.net

Bez šljokica i bez šminke: Ovako je Ronaldova Georgina izgledala dok je radila za satnicu od 10 eura

NESTALA SA LICA ZEMLJE Misterija Putinove ljubavnice: Pričalo se da je rodila blizance, ali već dvije godine gubi joj se svaki trag!