in ,

Općina Tešanj zbog zemljotresa izdala vrlo ozbiljno upozorenje za građane!

Uposlenici Općine Tešanj su nakon zemljotresa odmah izašli iz zgrade gradske uprave

Nakon što je Hrvatsku danas pogodio silovit zemljotres jačine 6,3 po Rihterovoj skali, snažno podrhtavanje tla osjetilo se i u Tešnju.

Uposlenici Općine Tešanj su nakon zemljotresa odmah izašli iz zgrade gradske uprave.

Zbog svega su se i oglasili i saopštenjem u kojem upozoravaju građane da se pridržavaju mjera propisanih u slučaju zemljotresa.

“Posljednjih dana svjedoci smo pojavi zemljotresa u Republici Hrvatskoj koji uzrokuju materijalne šteta i paniku među stanovništvom. Posljednji u nizu, i prema zvaničnim podacima Evropsko-mediternskog seizmološkog centra (EMSC), dogodio se danas 29.12.2020. godine u 12,19 sati i u značajnoj mjeri se osjetio na prostoru Bosne i Hercegovine, a također i na području općine Tešanj. Obzirom na učestalost pojave zemljotresa, a u cilju preduzimanja prevetivnih mjera zaštite od zemljotresa upozoravamo stanovništvo, a i pravna i fizička lica na području općine Tešanj da preduzmu neophodne radnje koje će osigurati zaštitu života i zdravlja ljudi, te u slučaju zemljotresa brzu plansku evakuaciju iz stambenih i drugih objekata. Uputstvo o postupcima u slučaju zemljotresa možete pogledati u prilogu”, saopšteno je iz Općine Tešanj.

Upute pogledajte na slici ispod.

Sve najnovije informacije o zemljotresu čitajte OVDJE.

Institut za istraživanje genocida Kanada oštro reagovao nakon bruke i sramote u Crnoj Gori: “Odbijanje da se raspravlja o genocidu u Srebrenici uvreda i otežavanje pomirenja!”

Potresna ispovijest nakon zemljotresa: Muškarac kroz suze ispričao kako je oživljavao poginulu djevojčicu