in ,

Otklanjamo misteriju: Ko stoji iza Šepićeve nove stranke?

Senad Šepić
Senad Šepić

Pokret za Evropu će uskoro zatalasati bh. političku scenu, a nakon sastanka Inicijativnog odbora nove stranke, nema više nikakve dvojbe. Skrivanja iza zida mogu prestati jer je poznato ko stoji iza nove stranke.

Austrija: Hiljade ljudi izašlo na ulice Linza

Od početka se razvijala misterija: ko će biti članovi Pokreta, a sada se već znaju mnoga imena koja će činiti okosnicu i Predsjedništvo stranke. Znate li ko će biti članovi stranke čiji će predsjednik biti alfa i omega Senad Šepić.

Osim njega, u vrhu će biti i Sadik Ahmetović, donedavno član SDA i Salko Sokolović, također isključen član SDA. Oni su ujedno i najpoznatiji članovi partije čiji je će član biti i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Babić u dilemi

Članstvo će potpisati i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Starog Grada Sarajevo, a u toku su pregovori i sa Šuhretom Fazlićem, gradonačelnikom Bihaća. Pokretu je pristupila Ivana Grgić, donedavno visoko pozicionirana članica SDP-a.

Pregovara se i sa Amrom Babić, načelnicom Visokog kao i još nekim poznatim imenima. Ognjen Tadić iz SDS-a je odbio, ali ne i Dragan Mektić koji je zainteresovan za ulazak u Pokret, ali mu još nije dao zvaničnu podršku.

Važno je reći i da Pokret ima podršku velikog broja stranih organizacija s jakim vezama u BiH. Biće interesantno posmatrati razvoj ove stranke čiji je uspjeh teško prognozirati.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Zanimljiv oglas

Urnebesan oglas na Olxu: Prodajem golfa dvojku…

Derby

Derby: Dodjela uvjerenja učenicima i tužan oproštaj od zlatne generacije