in

Otkriveni decenijama skrivani mračni detalji iz života Zdravka Čolića: Pa je li moguće da je ovo uradio?

Pjesme Kornelija Kovača proslavile se Dadu Topića, Mikija Jevremovića, Nedu Ukraden, Biseru Veletanlić, Lepu Brenu, ali je najviše sarađivao sa Zdavkom Čolićem koji mu, kako je otkrio, nije platio nijednu pjesmu.

Poznati kompozitor otkrio je medijima kako ga Čola nije adekvatno nagradio.

“Za Zdravka Čolića sam napisao 20-30 pjesama, od kojih je svaka druga postala hit: “Pjevam danju, pjevam noću”, “April u Beogradu”, “Kristina”, “Mađarica”, “Malo pojačaj radio”, “Ti si mi u krvi”, “Produži dalje”, “Ruška”… Nikada od njega nisam dobio ni dinara. Moja zarada je od autorskih prava. I dan-danas se zahvaljujem Bogu što je dao Čoliću dobro zdravlje, jer sve što on izvodi vodi se kroz evidenciju Saveza kompozitora. Žao mi je što više nismo u kontaktu. Pozvao sam ga prije dvije godine preko njegove sekretarice, pošto njegov broj nemam, da na mom koncertu u Narodnom pozorištu otpjeva jednu pjesmu po svom izboru, ali se nije odazvao. Poslao je buket od 75 ruža i flašu pića. Vjerovatno je osjetio da to nije bilo u redu jer je sto puta ranije govorio da će se uvijek odazvati pozivu Kemala Montena, Korenelija Kovača i Gorana Bregovića.”, kazao je Kovač.

“Zdravka sam upoznao dok je bio pjevač u Ambasadorima. Sjećam se, bio je mlad, znao je da se ponaša, pjevački je bio odličan, imao je pristojan opseg. On se u Korni grupi nije inatio u smislu ne sviđa mi se ovo, pjevao bih ovako… Sve što sam ja napisao, on je pjevao”, rekao je Kornelije.

Sramota kakva se ne pamti: “Zlatni ljiljan” isključio vodu samohranoj majci četvero djece!

“Ko je umiješan u ubistvo Davida Dragičevića, a kandidat je SNSD-a na predstojećim izborima?”