in

Ova fotografija iz BiH se poput virusa širi društvenim mrežama, a za to itekako ima razloga

Na fotografiji se nalaze reis Kavazović, zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, mitropolit dabrobosanski Hrizostom i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Fotografija koja je nastala na Bajramskom prijemu u Sarajevu, koji je juče upriličio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović postala je popularna na društvenim mrežama zbog poruke koju šalje, a to je bogatstvo različitosti Bosne i Hercegovine.

Na fotografiji se nalaze pomenuti Kavazović, zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, mitropolit dabrobosanski Hrizostom i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

– Na ovim našim prostorima Bajram se oduvijek dočekivao sa rodbinom, prijateljima i komšijama. Nadam se da će tako biti i u generacijama koje su pred nama, da će duh zajedništva i otvorenosti nadvladati ideje podjela i izolacije – jedna je od poruka Kavazovića sa bajramskog prijema, a koja najbolje potvrđuje potrebno zajedništvo prikazano na fotografiji.

KAKVA LJUDINA Herojski čin Duška Vujoševića cijelu BiH ostavio bez teksta

KRVAVI VIKEND Izbacili ga iz kluba, vratio se s kalašnjikovim, izrešetao osiguranje, pa pucao na policajce