in

Ova žena nakon muževe smrti živi od 20 KM mjesečne penzije

Živi od 20 maraka suprugove penzije, koja je do njegove smrti iznosila 41 KM. Kako kaže, najveća joj je briga nabavka ogrjeva za zimu.

Sve do prije pet godina moj muž Dašan i ja nismo znali šta imamo. Kada smo se vratili, zasukali smo rukave, očistili njive, nabavili dvije krave i ovaca. Prodavali smo drva iz vlastite šume, pekmez, suhe šljive, janjad, kurbane i druge proizvode i od toga uredili kuću, kupili frezu i automobil i lijepo se živjelo – kazuje nam Tija Orić (63) iz Lehovića kod Srebrenice.

Ali, prije pet godina, u 61. godini, umro joj je muž Dašan, a ona se razboljela i nije sposobna, kaže, obavljati ni najlakše fizičke poslove. Mora redovno ići na ljekarske kontrole i svakodnevno konzumirati velike količine lijekova, jer je teški srčani bolesnik.

Živi od 20 maraka suprugove penzije, koja je do njegove smrti iznosila 41 KM. Kako kaže, najveća joj je briga nabavka ogrjeva za zimu.

– Jesenas mi nepoznati, dobri ljudi dotjeraše 12 metara isječenih drva. Istovariše i odoše, i nisu htjeli odati ko su – zahvaljuje im Tija.

Kaže da ima dvije kćeri, udate i žive u Federaciji BiH. Imaju svoje porodice, često dođu i pomognu koliko mogu. Zovu je da ide kod njih, ali Tija neće iz svojih Lehovića, gdje živi u lijepo uređenoj i besprijekorno čistoj kući.

Vremenska prognoza za naredne dane: Tmurno, u subotu postepeno razvedravanje

Koju ulogu u kartelu je imala Banjalučanka koja je krila narkotike vrijedne 300 miliona dolara