in

Ovdje će robijati Romana! Skromna ćelija u Australiji: Panićka će u zatvoru moći da trenira, čita knjige i da se frizira!

Od prije nekoliko dana Romana Panić nalazi se u zatvoru u australijskom gradu Brisbaneu, gdje je smještena zbog pljačkanja bankomata.

Od momenta kada je objavljeno u medijima, o pjevačici više nije bilo ni traga ni glasa, gdje je smještena i kako sada provodi vrijeme.

 

 

Zato smo mi odlučili da saznamo kako izgledaju zatvorske jedinice u Australiji. Na sajtu ženskog popravnog centra u kojem se nalazi Panićeva piše da se zalažu za poštovanje ljudskih prava i da je u skladu s tim i napravljen zatvor. To znači da su zatvorenicama obezbijeđeni pristojni uslovi, poput ćelija u kojima borave najviše dvije robijašice, ali su skromno opremljene.

Pored kreveta nalazi se radni sto na kojem je televizor, dok je u drugom dijelu prostorije smješten mini toalet sa metalnom šoljom i lavaboom. Vrata su metalna sa malim svjetlarnikom, a prozor se nalazi u drugom dijelu ćelije i naravno obezbjeđen je rešetkama.

Zatvorenice ovdje borave tokom noći, dok su im preko dana na raspolaganju zajedničke prostorije, kuhinja, dnevni boravak sa velikim televizorom, kantina za ručanje, biblioteka, a imaju mogućnost i da treniraju u teretani, kao i da jedna drugoj sređuju frizure i rade ostale kozmetičke tretmane u salonu za uljepšavanje.

Poštujući zakone, zatvor je dozvolio posjete u dva navrata tokom dana po sat vremena. Svi stariji od 18 godina koji žele da nekog posjete moraju da se najave, nakon čega treba da dođu u korekcioni centar pola sata ranije, radi pretresa, a posetiocima je organizovan prevoz autobusom do zatvora.

Pored žena koje su napravile zakonske prekršaje, u ovom centru smješteni su i migranti koji čekaju transport do druge zemlje.

Centar za prestupnice sagrađen je maju 1999. godine, ima 264 ćelije. Podijeljen je u dvije smještajne jedinice – zone od 122 sigurne ćelije i 142 stambene ćelije.

Ovo je jedini centar za prihvat, procjenu i smještanje prestupnica na jugu Queenslanda. Centar ima strukturirani dnevni program koji se sastoji od programa obrazovanja i stručnog usavršavanja koji pružaju mogućnosti za rješavanje problema ponašanja i sveobuhvatnog spektra aktivnosti osmišljenih da poboljšaju lični razvoj i samopoštovanje.

Bosanac koji je spasio dječaka u Njemačkoj: Još sanjam pogled djeteta nakon što sam ga oživio

Jennifer istakla ono što muškarci najviše vole: Pjevačica u 5. deceniji prava bomba, napravila selfie za desetku!