in

Ovo bi moglo promijeniti sve: Davor Dragičević se oglasio nakon dugo vremena i uzburkao duhove širom BiH

“Evropska komisija šalje poruku BiH da oba slučaja moraju biti riješena”, napisao između ostalog Dragičević

Davor Dragičević i Milorad Dodik
Davor Dragičević i Milorad Dodik

Davor Dragičević danas se oglasio u Facebook grupi “Pravda za Davida”.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti i bez intervencija.

“Advokat Ifet Feraget je dana 20.07.2020. godine obavio razgovor sa nadležnima u delegaciji EU u Sarajevu o slučajevima Dragičević i Memić. Dobio je garancije da će Evropska komisija će dalje držati u fokusu oba slučaja.

Osim toga su obećali da će vrlo skoro obaviti razgovor sa Gordanom Tadić vezano za pokretanje istrage protiv odgovornih za propuste u istrazi u slučaju David Dragičević, zatim vezano za već otvorenu istragu u slučaju Dženan Memić.

Obećali su i da će ostvariti kontakt sa Ustavnim sudom BiH zbog neosnovanog odbijanja apelacije u predmetu Dženan Memić nakon svega 3,5 mjeseca, odnosno zbog odugovlačenja od već 18 mjeseci u donošenju odluke u predmetu David Dragičević.

Isto tako advokatu je rečeno da će u sljedećem izvještaju Evropske komisije o napretku BiH, koji se očekuje u septembru ili oktobru, biti spomenuta oba slučaja kao razlozi za zabrinutost. Na ovaj način Evropska komisija šalje poruku BiH da oba slučaja moraju biti riješena.

Danas su od strane Ustavnog suda BiH mediji obavješteni da će odluka u predmetu David

Dragičević biti donijeta tek u novembru. Obistinjuju li se na ovaj način ranije sumnje advokata Ifeta Ferageta da Ustavni sud BiH svjesno odugovlači donošenje odluke zbog lokalnih izbora?”, napisao je Dragičević u Facebook grupi “Pravda za Davida”.

Urnebesni Enis Bešlagić ostao u potpunom šoku tokom “Superpara” na RTL-u: Ovaj show definitvno u nekima budi ono najgore…

Milanović poslao najoštriju poruku za BiH do sada: Možemo i na bezobrazan način