Marin Čilić

Ovo je baš sramota: Objavljeno zašto Marin Čilić igra za Hrvatsku, a ne BiH

Sport Vijesti

Marin Čilić se plasirao u finale nezvaničnog prvenstva svijeta u tenisu pa mu je od velikog slavlja na Wimbledonu ostao još samo jedan finalni meč. Hrvatska slavi, a slavi i Hercegovina. Marin je dijete iz BiH, odrastao u Međugorju gdje je počeo igrati, ali je ipak danas uspješan pod tuđom zastavom. Jedan u nizu…

Pogledajte vilu Dragana Čovića, milioni narodnog novca spiskani u luksuz (Video)

A sve je moglo biti drukčije da je bilo volje i ako hoćete – malo više mozga u Teniskom savezu Bosne i Hercegovine. Znate li zašto Čilić danas nastupa za zemlju u kojoj nije rođen? Razlog je poznat i pomalo bizaran.

Kako je objasnio njegov otac Zdenko, vidjelo se odmah u ranoj fazi da je talentiran, ali mi ni na kraj pameti nije bilo ovakvo nešto, dodaje Zdenko. Za tenisku reprezentaciju BiH igrao je do svoje 14. godine. Da je bilo uvjeta i interesa i danas bi bio njen član, na ponos cijele BiH.

Tada je negdje trebalo ići kako bi nastupio za reprezentaciju BiH, ali da bi otišao morao je sve sam platiti. O svom trošku što se kaže. I tako se to desilo. Ukazali su se bolji uvjeti u Hrvatskoj i eto, to je taj put. Jednostavno se tako moralo uraditi – ističe Zdenko.

Marin dakle danas igra za drugu zemlju i nosi njeno ime širom svijeta. Zbog bijednih nekoliko hiljada maraka i nekog idiota u Savezu koji nije znao procijeniti o kakvom talentu je riječ. Tužno. Marinu sve najbolje i dabogda osvojio sve turnire na svijetu. On je ipak naš. Bez obzira na zastavu.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.