in ,

Ovo je inspektor koji se jučer ubio u zgradi SIPA-e: Iliju Tomasa zatekli u lokvi krvi

Ilija Tomas, iskusni 56-godišnji istražitelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) počinio je jučer samoubistvo u prostorijama ove policijske agencije. Tomas se ubio iz službenog pištolja u 10.30 sati, potvrđeno je i iz Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo MUP-a RS, ali i nadležni tužilac Okružnog tužilaštva. Za sada se ne znaju motivi ovog tragičnog slučaja koji je šokirao sve uposlenike i Upravu SIPA-e.

Nezvanično saznaje “Avaz” da je Tomas, koji je bio viši inspektor zaposlen u SIPA-inom Centru za istraživanje ratnih zločina, kojim rukovodi Edin Malkić, jučer došao na posao, zadužio službeno oružje i potom se ubio u oružarnici.

Prije toga, kolegama, s kojima je trebao otići na službeni zadatak, kazao je da ga sačekaju u automobilu. Ubrzo je uslijedio pucanj, što je izazvalo paniku među pripadnicima ove agencije.

U početku niko nije znao šta se tačno desilo, dok Tomasa u oružarnici nisu zatekli u lokvi krvi. Njegove kolege odmah su obavijestile i Hitnu pomoć i policiju, ali mu nije bilo pomoći.

Kako nam je nezvanično rečeno, niko nije mogao ni naslutiti da bi Tomas mogao počiniti samoubistvo. Važio je za uzornog kolegu i velikog profesionalca.

Ne traže medicinare: Za ovaj posao u Minhenu stiglo više od 700 prijava iz BiH!

Ne, nije komedija, ovo je naša realnost: Akcize nam uveli tačno prije dvije godine, a autoputeve otvaraju samo na YouTubeu