in ,

Ovo je Mirza Fazlić koji je poginuo u nesreći kod Sarajeva, dok mu je supruga u teškom stanju

Jedna osoba je smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na autoputu u Tarčinu.

U saobraćajnoj nesreći koja se danas popodne desila u mjestu Tarčin kod Sarajeva poginula je jedna osoba, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Naime, prema informacija do kojih smo došli radi se o Mirzi Fazliću (1984) koji je danas preminuo uslijed povreda zadobijenih prilikom pada sa motora. Sa njim na motoru je bila i jedna ženska osoba koja je teže povrijeđena.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o njegovoj supruzi koja se nalazi u bolnici i u teškom je stanju.

Završen je uviđaj saobraćajne nesreće koja se dogodila danas na autoputu A-1 na uključnom kraku naplatnog mjesta Tarčin, te se na toj dionici saobraća nesmetano, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Bjekstvo Amela Sejfovića se dogodilo 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.

Prema uputama Sejfovića koji je osmislio plan bjekstva, članovi grupe su sve vrijeme komunicirali šifrirano putem mobitela i dogovarali detalje bijega. Između ostalog, tražili su stan u kojem se nakon bijega Amel Sejfović trebao kriti, utvrđivali rute kretanja motora i automobila nakon bijega iz KPZ-a. Nabavili su automatsku pušku kalašnjikov koja je , koja je pronađena prilikom uviđaja u Tušnjićima.

Nabavili su pištolj koji je upakovan u paket i pričvršćen konopcem spušten preko otvorene kupole na krovu KPZ-a u teretanu, a zatim predat medicinskom tehničaru Igoru Milošu koji se tereti da je pištolj čuvao i držao u ambulanti a potom ga predao Sejfoviću kada je ovaj to od njega zatražio.

Zatvorski stražar Nikola Simić tereti se da je omogućio Sejfoviću da nesmetano iznese pištolj iz ćelije, te mu prilikom izlaska u šetnju u krugu KPZ-a bez adekvatne kontrole i nadzora omogućio bijeg.

Nakon bijega, ispred KPZ-a, Amela Sejfovića na motoru je sačekao Mirza Fazlić, koji ga je odvezao do garaža u tunelu u ulici Hakije Kulenovića, a nakon toga su se automobilom uputili prema Visokom. Dok se Amel Sejfović krio na području Tušnjića, Sanjin Borčak mu je pomagao tako što mu je na različitim lokacijama ostavljao hranu, odjeću, telefone, SIM kartice te je imao zadatak da ga preveze na sigurnu lokaciju.

Preminuo Enes Kršo, osnivač radija Kalman

NAJPOŽELJNIJI BOSANAC POSTAO POZNAT PREKO ŽENE OD SULTANA, a malo ko zna njegovu tešku priču