in ,

Ovo je moguće samo u BiH, Manijaci bijesni: Vječiti derbi sudi bivši igrač Sarajeva?

Sarajevski derbi u petom kolu Premijer lige BiH sudit će Haris Kaljanac iz Sarajeva, a pomagat će mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Arnel Novalić iz Doboja, dok je četvrti sudija Goran Paradžik iz Ljubuškog.

Nogometni savez BiH donio je vrlo neobičnu i pomalo suludu odluku, a sama činjenica da vječiti gradski derbi sudi Sarajlija ne pomaže bh. fudbalu.

Da stvar bude gora, na društvenim mrežama su se pojavile brojne informacije i fotografije koje neosporno potvrđuju bliskost Kaljanca sa čalovima Bordo tima.

“Ono što ne možemo da skrivamo od javnosti jeste činjenica da je glavni sudija Haris Kaljanac (na slici, prvi desno) bivši igrač FK Sarajevo i istaknuti navijač kluba sa Koševa”, objavljeno je na jednoj od sarajevskih sportskih Facebook stranica.

Sve ovo potvrđuje i blizak odnos Kaljanca sa Samirom Radovcem u vremenu dok je veznjak Sarajeva u mlađim kategorijama bio na probi u ruskom Zenitu.

Činjenica je da je Kaljanac prošao omladinske kategorije FK Sarajevo i to su zaista zabrinjavajuće informacije.

Nadamo se da ćemo na vječitom derbiju gledati fer i objektivno suđenje, a Nogometni savez BiH je još jednom pao na testu transparentnosti suđenja i fairplaya.

‘Očajan sam, dijete mi je umrlo na rukama jer nije bilo doktora’

Prnjavor zavijen u crno: Strahovita saobraćajna nesreća, maloljetnik poginuo za volanom