in

OVO JE ‘ZABRANJENO’ OSTRVO ORGIJA: “Svi su znali šta se tamo dešava”

Smaragdno zelena voda, guste šume i strme litice jedino su što na prvi pogled krije ostrvo Zannone u Italiji.

Međutim, ovaj naizgled napušten komad kopna usred mora zapravo krije mračne tajne – orgije i zločin koji su zaprepastili svijet.

– Vidite li onu bijelu kolonijalnu vilu gore? Tamo je markiz Casati Stampa pravio raskalašne seks-žurke – ispričao je za CNN Giorgio Aniello, bivši ribar i vodič.

On je, naime, prevozio turiste do ovog ostrva, koje je dio Pontinskog arhipelaga. I nije samo izuzetna priroda privlačila ljude već i mračna prošlost koja se tiče baš markiza Casati Stampe i njegove žene Anne Fallarino, nekadašnje glumice.

– On je bio razvratan čovjek, voajer koji je volio da gleda i fotografiše svoju ženu dok je imala seks sa mlađim muškarcima – priča Aniello.

Ali to nije sve, njihova priča je daleko mračnija.

Šezdesetih godina prošlog vijeka ostrvo Zannone, što zapravo znači “veliki očnjak”, bilo je tajno odmaralište koje su markiz i njegova supruga iznajmili od države. Tamo su uživali u vili koja je podignuta na ostacima starog manastira.

– Plemić je išao u lov, dok je njegova lijepa žena ubijala vrijeme baveći se najtazličitijim stvarima – kaže Aniello.

Ona je navodno voljela da se gola kupa u bazenu i da se na plaži zabavlja s drugim muškarcima. Također, egzotika ovog ostrva bila je savršena pozadina za provokativne fotografije na kojima je Anna naga pozirala svom suprugu.

Pritom, pošto je ostrvo izolovano od ostatka svijeta, bilo je savršeno za žurke pod maskama. A one su se nerijetko završavale scenama poput onih iz filma “Širom zatvorenih očiju” Stanleya Kubricka.

Priča se da se tamo alkohol točio u nevjerovatnim količinama, a šuškalo se i da se u vili nalazila i skrivena soba sa ogledalima iz koje su gosti mogli da špijuniraju orgije.

Brojni stanovnici susjednog ostrva Ponca i danas se sjećaju skandaloznog para.

“Svi smo znali šta se tamo događa. Prozvali smo ga ostrvo orgija, no niko se o tome nije usudio da priča naglas”, ispričao je turistički vodič i “stari morski vuk” Riccardo Peci koji živi na obližnjem ostrvu Ponca.

I ko zna dokle bi tako bilo da se jednog dana raskalašne zabave nisu otele kontroli, a erotske igre se pretvorile u krvavi zločin.

Priča kaže da se Anna Fallarino zaljubila u jednog od svojih mnogobrojnih mladih ljubavnika, a da njen suprug više nije bio tako tolerantan. Onda je u naletu ljubomore i bijesa markiz ubio Annu i njenog ljubavnika, a potim pucao sebi u glavu u njihovoj kući u Rimu 30. avgusta 1970. godine.

Italijanski tabloidi su u traganju za detaljima otkrili markizov tajni dnevnik u kom je on detaljno opisao ljubavne avanture svoje supruge, a pronašli su i oko 1.500 fotografija na kojima je Anna gola.

Danas je ostrvo Zannone napušteno, na njemu jedva da ima traga civilizicaije. Ostali su samo jedan svjetionik i stara vila koju su davno koristile mnoge plemićke porodice.

Tamo danas smiju samo biolozi, naučnici i posmatrači ptica, i to nakratko jer im je samo povremeno dozvoljeno da prenoće u šatorima. Tako su se turisti prije korone sa svakim zalaskom sunca vraćali brodićima sa ovog zabranjenog ostrva na koje je moglo da se dođe samo preko susjedne Ponce.

Batko prebačen u bolnicu!

Vakcina protiv korone: Dokle se stiglo?