in , ,

Ovo se krije od javnosti: Otkrivena prava istina o lošim rezultatima Amela Tuke!

Tuka i Izetbegović (2015. godina)
Tuka i Izetbegović (2015. godina)

Amel Tuka završio je sedmi u trci na 800 metara na 68. memorijalnom IAAF mitingu “Boris Hanžeković”, koji se održao na stadionu Mladosti u Zagrebu.

Tuka se ranije nažalost nije uspio plasirati ni u finale Evropskog prvenstva na 800 metara održanog prije nešto manje od mjesec dana. Nakon tog neuspjeha je rekao kako u narednom periodu želi dodatno popraviti svoju formu.

Ipak, do toga nije došlo i loši rezultati se nizaju. Naravno, našem atletičaru apsolutno ne treba zamjerati. Jednom prilikom je objasnio šta se krije iza slabe forme. Najbolji bh. atletičar je bez uvijanja otkrio kako želi napustiti našu zemlju.

Priznao je da razmišlja o životu izvan BiH, jer ga, kako je naglasio, odnos bh. političara prema sportu tjera na to.
– Bole me neke stvari, boli me odnos trenutne vlasti prema sportu i mladima u našoj zemlji. Mi, sportisti, volimo svoju zemlju i ponosno je predstavljamo po svijetu, nosimo zastavu i njeno ime, a trenutna vlast nema sluha za to. Te činjenice me tjeraju da nastavim život van BiH, da svoju djecu jednog dana odgajam u okruženju gde će se cijeniti normalne stvari i veliki uspjesi, kazao je tada naš najbolji atletičar.

ŠOKANTNE KRAĐE DJECE Među nestalim bebama i one iz BiH: Narudžbe išle preko Zenice i Tuzle?

Sara Iftekhar (Foto: Instagram)

ENGLESKA OVO NIJE ZAPAMTILA Prva djevojka s hidžabom u historiji na izboru za Miss