in , ,

Ozbiljne tenzije među komšijama: Zoran Milanović javno odgovorio Bakiru Izetbegoviću

Izetbegović kazao da je odbio Milanovićev poziv, stigao je odgovor predsjednika Hrvatske

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, učestvovao je danas na komemoraciji u povodu obilježavanja 78. godišnjice talijansko-četničkih zločina u zaleđu Omiša.

Komemoracija je održana kod župne crkve sv. Ciprijana u Gatima.

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeće na spomenik žrtvama, Milanović je kazao kako treba reći ko je kriv za to:

“Za Gatu sam čuo od svog pokojnog djeda, kao i za pokolj koji se dogodio u selu Otok, u neposrednoj blizini. Krivo je ljudsko zlo. Smetalo ih je što su ovdje djelovali partizani. Da stvar bude sve još nadrealnije, mjesec dana prije toga potpisali su ugovor s vlašću NDH i došli ovdje ubijati Hrvate.”, rekao je Milanović u govoru pa nastavio.

“Taj narod to nije zaslužio. I zato je trebalo stati u zaštitu. Od tu moje dječje pitanje djedu: Gdje ste bili vi, partizani? Vaša kuća su vaše najveće svetinje. Ja nisam religiozan, ali znam što vam znači Bog, crkva, domovina. Meni domovina mnogo znači. Ovo se više nikada neće dogoditi”, rekao je Milanović.

“Povijest je bila strašna, mora se znati tko je za to odgovoran: naredbodavci, izvršitelji, nacisti koji su to radili hladnokrvnije i brutalnije. Dragi prijatelji, mještani Gata, laka im hrvatska zemlja, neka ih Bog čuva”, rekao je Milanović.

Komentarisao je, u razgovoru s novinarima, poruku Bakira Izetbegovića koji je kazao da je odbio Milanovićev poziv da dođe u Hrvatsku.

“Gospodin Izetbegović je nekonzistentan jer je otišao kod hrvatskog premijera. Meni je drago da je otišao… Hrvatska ima načina da se na miran, uporan i bezobrazan način izbori za hrvatski narod”, zaključio je Milanović.

Bilo bi smiješno, da nije tužno: Zaboravite na trotoar ispred Predsjedništva, u Kaknju je svečano otvoren KONTEJNER…

VRLO LIJEPA VIJEST ZA GRAĐANE TEŠNJA DANAS DOLAZI IZ SARAJEVA Vlada Federacije podržala prijedlog, za dionicu autoputa Poprikuše – Medakovo 340 miliona eura!