in ,

PA DO KAD VIŠE? Njemačka krade Zmajevima strašnog talenta! Hoćemo li opet izgubiti?

Talentovani fudbaler Borussije Dortmund Dženis Burnić, kome ugovor sa Milionerima ističe u ljeto 2020. godine, odlučio je da ostane i sljedeću sezonu na posudbi u Dresdenu.
Naime, ovaj 21-godišnjak je bio na posudbi u Dresdenu iz ekipe Dortmunda, a Bild saznaje da će i sljedeću sezonu provesti u ovom drugoligašu.

Na njegovoj poziciji u ekipi Dortmunda igraju Axel Witsel, Thomas Delaney, Julian Weigl, te Mahmoud Dahoud, pa će Burnić teško dobiti šansu u ekipi Milionera, a i on je svjestan toga, te se ne želi vraćati na Signal Iduna Park.

– Naravno, za mene je najvažnije da igram u ovim godinama, rekao je Burnić koji je dobio savjet i od selektora njemačke reprezentacije do 20 godina Thomasa Nörenberga.
– On je jedan od tri naša najbolja igrača i važno je da igra. Na njega računamo najozbiljnije.

Trener Dresdena Christian Fiel je zainteresovan da ga zadrži u ekipi, a trenutna vrijednost mu je 750.000 eura. Dresden bi ga mogao dobiti za pola miliona eura ukoliko treći klub ne napravi bolju opciju.

Podsjetimo, Burnić je još uvijek u konkurenciji za nastup u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa ukoliko i njega ne želimo izgubiti vrijeme je da reagujemo na vrijeme jer je jasno da u reprezentaciji Njemačke prate svaki njegov korak.

ŠOK U MADRIDU Kapiten napušta Real, a tek kad čujete gdje prelazi…

Objavljeni uznemirujući snimci brutalne likvidacije žene u Beogradu