in

PA KAKO JE NIJE STID Potpredsjednica Vlade RS udarila na Bakira Izetbegovića, uvrede su frcale na sve strane!

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da jedini koji unose nemir i destabilizaciju u BiH jesu oni koji traže promjenu uređenja BiH bez dogovora sva tri naroda i ukidanje Republike Srpske, a to je lider SDA Bakir Izetbegović, što je jasno pokazao i najnovijom deklaracijom.
Mihajlović je istakla kako su dobrosusjedski odnosi sa svim zemljama regiona, prije svega s BiH, prioritet Vlade Srbije, jer je mir na ovom prostoru najveći interes.

– Ali kada s govornice Ujedinjenih naroda čujemo optužbe predstavnika jednog od tri naroda u BiH da susjedne zemlje unose nemir i destabiliziraju BiH, onda moramo da se zabrinemo – navela je Mihajlović u izjavi za javnost.

Ona je istakla kako Srbija priznaje BiH s dva entiteta, Federacijom BiH i Republikom Srpskom, i poštuje Dejtonski sporazum, čiji je garant.
Mihajlović je pozvala čelnike BiH da umjesto optužbi na račun susjeda, više pažnje posvete rješavanju infrastrukturnih projekata, koji povezuju Srbiju i BiH i koji su u interesu građana.

– Još čekamo da BiH uradi svoj dio posla kako bi novi most preko Drine kod Bratunca mogao da bude u funkciji građana. Podsjećam da je Srbija krenula u izgradnju autoputa od Beograda do Sarajeva i voljela bih da i u BiH vidim sličnu posvećenost ovom projektu – poručila je ona.

Ovo nije dijete, ovo je monstrum: Brutalno pretukao učenika, bacio se njega kao u ringu

Odvratne scene: Sramotno je šta su navijači napravili Miralemu Pjaniću