in

Panična kupovina: Građani ponovno počeli ubrzano prazniti police s toalet-papirom

Uprkos izvještajima o praznim policama, oba trgovačka lanca ističu da panična kupovina ni u kojem slučaju nije potrebna.

Nakon što je premijer pokrajine Bavarske Markus Soedera upozorio da je Njemačka sve bliže drugom lockdownu, veliki broj građana je odmah odlučilo da se snadbije toaletnim papirom i dugotrajnim proizvodima.

Naime, kada se početkom godine pandemija koronavirusa proširila Evropom, toaletni papir preko noći je od uobičajene kućanske potrepštine postao cijenjena roba pa su, usred naglog porasta broja novozaraženih, Nijemci u zadnjih par dana ponovno počeli ubrzano prazniti police s ovom higijenskom potrepštinom.

S obzirom na to da je u Njemačkoj u petak, drugi dan zaredom, zabilježen rekordan dnevni porast broja novozaraženih – 7334, a umrle su 24 osobe i da je prvi put od početka epidemije broj novih slučajeva u jednome danu premašio 7000, trgovački lanci Lidl i Aldi zamjećuju blagi porast potražnje za određenim proizvodima.

I iz Lidla kažu da su u nekim dijelovima zemlje uočili povećanu potražnju za higijenskim proizvodima, no lanci poput Rewea, DM-a i Kauflanda još nisu zamijetili promjenu.

Uprkos izvještajima o praznim policama, oba trgovačka lanca ističu da panična kupovina ni u kojem slučaju nije potrebna.

(Oslobođenje.ba)

Tuča čobana u BiH postala viralna: “Khabib ovo treba da vidi”

Zašto je Novak Đoković kod piramida u Visokom šetao bos na temperaturi od 3 stepena?