in ,

Plačeš, Zlatko, plačeš? Zašto? Lagumdžija zaplakao na televiziji uživo kod Senada Hadžifejzovića!

Lagumdžija je odgovarao na aktuelna i vruća društvena pitanja, ali mu neka, očito, nisu baš bila ugodna pa su tenzije u studiju rasle… A na kraju su potekle i suze…

Žustro je bilo sinoć u Centralnom dnevniku na Face TV, gdje je Senad Hadžifejzović ugostio Zlatka Lagumdžiju, bivšeg lidera SDP-a BiH i inicijatora nove političke snage na bh. sceni – Pokreta socijalne pravde i demokratije.
Tim povodom Lagumdžija je odgovarao na aktuelna i vruća društvena pitanja, ali mu neka, očito, nisu baš bila ugodna pa su tenzije u studiju rasle… Na početku je govorio o BH bloku i na koji način je kao ubjedljivo pobjednička opcija na posljednjim izborima mogao ući u vlast, tako da SDA ostane nemoćna.

– Ali SDA je vrlo lukavo i inteligentno sve izvela, zajedno sa drugima koji se sad pojavljuju, sa SBB-om i PDA… – rekao je Lagumdžija.

U međuvremenu je stigla informacija o zaključcima netom završene sjednice SDA, pa je uslijedilo Hadžifejzovićevo pitanje: Hoće li Fahrudin Radončić htjeti da uđe u vlast?

Uz gromoglasan smijeh Lagumdžija je odgovorio:

– Čuj, je li to kao ozbiljno pitanje?! Evo i tebi je smiješno… Hoće li Fahro pristati da uđe u vlast? Pa mogli bismo poslije teravije malo sjesti i da prozborimo o tome…

Uslijedio je potom razgovor o Pokretu socijalne pravde i demokratije i udruživanju ljevice, a Lagumdžija je pojasnio:

– Ma sjeo sam sa Željkom Komšićem i rekao mu – dosta je, bolan, tog dijeljenja i narcisoidnosti! Vidiš li gdje se ljevica nalazi? U kanalizaciji! Haj’mo to zaustaviti! Ovo je veće od moje i Željkove sujete, i od bilo čije sujete u ovoj zemlji!
Kada se pomenuo Nermin Nikšić, postajalo je sve žustrije u studiju…

– Ako Nermin Nikšić nekome nešto duguje i ako mu ovo stanje odgovara, onda je formiranje SPD-a na njegovu štetu – uzviknuo je Lagumdžija, iznoseći argumente zašto Pokret socijalne pravde i demokratije ne ide ni na čiju štetu, već u korist cijele bh. ljevice.

– Ti kao da si došao tobe sada, a šta si radio svih ovih godina? – upitao je Hadžifejzović.

Situacija je pred kamerama gotovo eksplodirala, dok su međusobno pljuštale optužbe, pitanja i odgovori…

– Jel’ ti meni vjeruješ da ja želim da se borim za ovu zemlju?! – ljutito je u jednom trenutku povikao Lagumdžija.

– Ne vjerujem ti – odgovorio je Hadžifezović.

– Zašto mi ne vjeruješ?!

– Mislim da si krenuo s dobrim namjerama, ali da si se sada prepao reakcije javnosti – uzvratio je Hadžifejzović.

Zavarničilo je i kada se stiglo do pitanja oko slučaja dr. Ismeta Gavrankapetanovića i otkaza koji je dobio i kao ljekar na KCUS-u i kao profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Lagumdžija je ustvrdio da se ništa od toga nije smjelo desiti i da je riječ o vrsnom stručnjaku.

Međutim, na Hadžifejzovićevo insistiranje na pitanju da li je u ovom slučaju “za Izetbegovićevu ili za Gavrankapetanovića”, Lagumdžija je prilično iznervirano odgovorio:
– Da ja odlučujem, Ismet Gavrankapetanović bi bio direktor KCUS-a i bio profesor na Medicinskom fakultetu!

Na kraju razgovora poteglo se i pitanje saradnje sa SDA, kao aluzija na nekadašnju nemoguću koaliciju Socijaldemokratske partije i Stranke demokratske akcije, na šta je Lagumdžija u šoku povikao:

– Ja bio sa SDA?! Daj, Senade, bogati, popusti malo! Ja sam bio sa SDA onoliko koliko si bio i ti!

A na Hadžifejzovićev gest koji je potom uslijedio, Lagumdžija je – zaplakao…

Pogledajte snimak…

Policija ZE-DO kantona na nogama, vlada opsadno stanje: Manijaci i Horde Zla se potukli, zatvoreni svi prilazi gradu!

Dramatična potjera u ZE-DO kantonu: Horde Zla i Manijaci bježe policiji prema Sarajevu, nastao je potpuni haos, mnogo uhapšenih!