in ,

Pljušte tužbe na ime Edima Fejzića: Teške optužbe Džebraila Bajramovića

Portal BHDijaspora.net odlučno je krenuo u borbu za politička prava koje je bosanskohercegovačka dijaspora izgubila. Tako ste u proteklim sedmicama mogli pročitati nekoliko tekstova o temi zloupotrebe brenda dijaspore kao i političke stranke koja je u jednom periodu okupljala Bosance i Hercegovce u raznim krajevima svijeta.

Ekskluzivno: Pogledajte kako je lažni Hrvat iz Goražda opljačkao državu u ime dijaspore

Danas je ta stranka privatno vlasništvo Edima Fejzića koji je iz budžeta na ime dobijenog mandata, samo u prošlog godini prisvojio više od 130.000 maraka. A o ličnim prihodima na ime plata i paušala koje mu je također svojim glasovima osigurala dijaspora, da i ne govorimo…

Kako saznajemo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo uskoro bi moglo privesti kraju istragu protiv Fejzića koji je kao lažno izjašnjeni Hrvat u proteklih nekoliko godina postao bogat čovjek – sve preko leđa dijaspore koja ga je izabrala. O ovoj temi za naš portal je govorio Džebrail Bajramović koji je bio kandidat Stranke dijaspore BiH na izborima 2014. godine. Bajramović nije postao član Predsjedništva BiH, a pojasnio nam je da to i nije bio stvarni cilj njegove kandidature. Naime…

Teške optužbe

”Založio sam i obraz i novac da Stranka dijaspore uspije na izborima i uspjela je zahvaljujući mojoj kandidaturi za Predsjedništvo a to je bila moja strategija da se što bolje čuje za stranku u BiH, a da se ja nisam kandidirao za Predsjedništvo nigdje nebi stranka prošla. Mene lično je Fejzić prevario za destine hiljada maraka koje je dobijao od mene da podijeli sirotinji i uvijek bi mi tražio novac kad bi me sretao s raznim razlozima, a sve je stavljao sebi u džep”, rekao je Bajramović za BHDijaspora.net.

On je dodao da mu je stranka ostala dužna veliki novac i da podnio tužbu. Želi svoja sredstva koja su mu, kaže, prevarom otuđena.

”Pa meni su dužni novac za finansiranje troškova izbora 2014. a koji sam legalno uplatio na račun stranke. A nisam samo ja u ovom postupku, tužili smo ih (Sejada Tatarina, Edima Fejzića i stranku) nas četvoro kojima je stranka dužna novac još od 2014. godine”, dodao je Bajramović.

Prema njegovim riječima, dio krivice snosi i Edin Osmančević. On je, podsjećamo, bio predsjednik stranke dok je nije privatizirao Fejzić.

”Ovdje nažalost krivicu snosi i Edin Osmančević koji je sve ovo dozvolio. A mene su svi uzeli na zub. Zato što sam podnio ostavku odmah nakon izbora kad sam vidio prljave igre i Osmančevica i Fejzića i otimačine”, rekao je Bajramović za BHDijaspora.net.

Tužba je podnesena u Opštinskom sudu u Sarajevu.

Pogledajte video.

Fudbalska reprezentacija BiH

Ovo su Grci koji će na megdan Zmajevima

Miralem Pjanić

Pjanić večeras igra za evropski tron