in , ,

Pobiješnjeli Milorad Dodik postavio ultimatum: Povući ćemo se sa izbora ukoliko to ne ispunite!

CIK BiH je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i predsjednika te stranke Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je odluka nelegitimne Centralne izborne komisije /CIK/ BiH da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske zbog objave spota ove partije, skandalozan je pokušaj da se u RSsprovede izborni inženjering po nalogu Bakira Izetbegovića, Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, koji kontrolišu CIK.

“Od formiranja novog nelegitimnog saziva CIK to tijelo se ponaša kao subjekt izbornog procesa a ne kao neutralna institucija zadužena za provođenje izbora. CIK je već kršila Ustav mijenjajući rok održavanja izbora, a sada pokušava da promijeni učesnike izbora, ostalo je samo da na kraju preinači i volju naroda na izborima, što bi bio kompletan izborni cirkus, na šta SNSD neće pristati”, poručio je lider SNSD-a upitan da prokomentariše odluku CIK-a da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske.

Ukoliko Ujedinjena Srpska bude onemogućena da pod uslovima koji važe za sve političke subjekte u BiH izađe na izbore, Dodik je najavio da će SNSD pozvati sve koalicione partnere da preispitaju učešće na predstojećim lokalni izborima, jer je tijelo zaduženo za fer provođenje izbornog procesa ozbiljno ugrozilo demokratičnost tog procesa u BiH i dovelo u pitanje povjerenje građana Republike Srpske u izbore.

CIK BiH je poništio ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske i predsjednika te stranke Nenada Stevandića kaznila sa 10.000 KM.

Ova odluka CIK-a uslijedila je zbog objave spota ove političke partije, a što je prema njihovom tumačenju kršenje Izbornog zakona BiH.

Željka Cvijanović prijeti nakon odluke CIK-a: “Neće to baš tako moći!”

Inzko obećao riješiti ogroman problem: “Organi RS moraju sve priznati!”