in ,

Pobjeglo 11 beba krokodila, sada ih pronalaze lokalne porodice

Jedanaest beba krokodila pobjeglo je a devet je još na slobodi nakon što su se provukli kroz rupu u australijskom životinjskom parku, rekao je volonter koji spašava divlje životinje u nedjelju.

Mladunci morskog krokodila pobjegli su iz parka krokodila Malcolm Douglas u Broomeu u Zapadnoj Australiji, a lokalne porodice prošle sedmice naišle su na dva u obližnjoj Cable Beach.

Chris Mitchell, koordinator volonterske organizacije za spašavanje autohtonih životinjskih vrsta u Broomeu, spasio je jednog malog bjegunca nakon što je “primio telefonski poziv gospođe koja je za vrijeme šetnje s porodicom naišla na mladunče krokodila” 16. aprila.

“Plima se povukla, a krokodilčić se samo hladio kraj bazena”, rekao je Mitchell za dpa u nedjelju.

“Spasili smo ga, provjerili njegovo zdravlje te nazvali službu parka za divlje životinje. Zatim smo mladunče krokodila odnijeli u park krokodila. To se ne događa često, obično imamo krokodile, ali ne mladunčad”, objasnio je.

Mladunče reptila vjerovatno je staro 2-3 mjeseca, rekao je.

“Oni grizu. Imaju jako oštre zube. Bebe krokodila često vrebaju druge životinje, poput morskih pasa. Zato su njihove šanse za preživljavanjem na otvorenom prilično male”, rekao je Mitchell, koji je i lokalni vijećnik za okrug Broome.

U Zapadnoj Australiji krokodili su zaštićena vrsta.

Park krokodila Malcolm Douglas sada je turističko odredište u kojemu posjetitelji mogu gledati krokodile, koji se hrane sirovom piletinom. Imaju ih oko 2500.

Načelnica jedne općine u BiH je svoju platu poklonila ugostiteljima

Narod u nevjerici, ovo nisu očekivali! Vlada Srbije uvela rigoroznu mjeru za Prvi maj