in

POČASTILI RADNIKE Firma poklonila novi automobil svakom od svojih 4.116 zaposlenika

Firma Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation organizirala je 1. oktobra događaj kojim je proslavila svoj uspjeh i nagradila zaposlenike za doprinos godišnjem rastu

Kineska kompanija za proizvodnju čelika nagradila je svih svojih 4.116 zaposlenika novim automobilima zbog prekoračenja ciljeva dobiti petu godinu zaredom.

Firma Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation organizirala je 1. oktobra događaj kojim je proslavila svoj uspjeh i nagradila zaposlenike za doprinos godišnjem rastu.

Mediji prenose kako je firma posljednjih pet godina bilježila sve veću dobit, a uprava je željela učiniti nešto posebno kako bi zahvalila zaposlenicima, pa su odlučili svakome od njih poklonili automobil.

Prema pisanju kineskog portala Sohu, vrijednost vozila iznosi oko 500 miliona juana (74 milona dolara), ali firma Jianxi također je najavila da će platiti registraciju, petogodišnje autoosiguranje, kao i porez na vozila.

Kao promotivni materija za događaj firma je dronom snimila nekoliko stotina novih automobila postavljenih oko velike pozornice za proslavu 1. oktobra, a video je postao viralan na kineskim društvenim mrežama, dok je firma dobila brojne pohvale zbog podjele profita sa svojim radnicima, piše Index.hr.

Detalji napada na taksistu u Sarajevu: Građani nisu mogli sebi doći kad su vidjeli šta je policija radila

Emina Jahović je ovo uradila po prvi put u životu izgleda da se nije nimalo pokajala