in ,

Pogledajte kako je 4.200 pilića na farmi u Hrvatskoj reagovalo na strahovit zemljotres!

Iako su neki stanovnici okolnih sela ispričali kako su životinje predosjetile zemljotres, njegovi pilići, kojih ukupno ima više od 10.000, nisu.

U petrinjskom OPG-u Kokin dom, i pilići su teško doživjeli potres čiji je epicentar bio jutros u selu Strašnik na Banovini, desetak kilometara od Petrinje. Vlasnik OPG-a Marko Čaić objavio je snimku nadzorne kamere njegove gornje etaže farme.

Na njoj se nalazi 4200 komada pilića, koje je zemljotres prilično protresao.

Iako su neki stanovnici okolnih sela ispričali kako su životinje predosjetile zemljotres, njegovi pilići, kojih ukupno ima više od 10.000, nisu.

“Baš sam zato i išao gledati snimku, ali ne vidi se da su išta osjetili prije udara”, kaže Čaić, koji srećom nema veće štete na imanju.

Pogledajte i ovo: SVE SE TRESE Pogledajte zastrašujući snimak zemljotresa u Hrvatskoj!

“Pale su kape na dimnjacima na štali, ali sve je ok”, rekao je. Dodaje da za sad nijedan pilić nije uginuo od mogućeg stresa koji su pretrpjeli.

Dva jača zemljotresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje dogodila su se u 6.49 i 6.51 sati. Magnitude zemljotresa iznosile su 4.7 i 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII i VI stepeni EMS ljestvice, stoji u saopštenju Seizmološke službe.

Vojin Mijatović zbog države BiH javno prozvao Draška Stanivukovića: “Ovo nije nikakva provokacija!”

Izet Hajrović i njegova supruga Lejla nezadovoljni hotelom u Švicarskoj: Najgora usluga…