in

Pogledajte kako Dodik troši pare građana Bosne i Hercegovine

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Javne nabavke su rak rana bh. društva i mediji često pišu o netransparentnim tenderima, naštimanim kupoprodajama, ali i basnoslovnim ciframa koje bh. institucije troše na gluposti.

Tako je i danas objavljeno da predsjednik entiteta RS Milorad Dodik za svoje potrebe od državnog novca (novca svih nas) raspisao tender ni manje ni više nego za nabavku odijela.

Zaista je nevjerovatno na šta prvi čovjek ovog bh. entiteta troši pare naroda koji se često bori za golo preživljavanje u ovim surovim i teškim vremenima za domaću ekonomiju.

Vrijednost odijela iznosi 17.100 KM bez uračunatog PDV-a. Radnje koje se bave prodajom garderobe imaju rok do 7. novembra da Dodiku dostave ponude na razmatranje nakon čega će on odlučiti koja je ponuda najbolja. Ili bolje reći, već se zna čija će firma dostaviti ta odjela.

Inače je poznato da Dodik nimalo ne štedi na sredstvima građana RS-a s obzirom na to da je u aprilu ove godine njegov kabinet izdvojio 27.000 KM za cvjetne aranžmane, dok je za rokovnike, koverte, ukrasne kese, kalendare, povelje i plakete u martu izdvojeno 48.000 KM.

Edin Džeko

Bomba: Edin Džeko napušta Romu i odlazi u jedan od najvećih klubova svijeta!

Teška nesreća

Stravična saobraćajna nesreća u BiH, veliki broj povrijeđenih