in

POGLEDAJTE PRIVOĐENJE: Ovo je 14 dilera koji su jučer uhapšeni u velikoj akciji FUP-a

Kako je tada izavila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao članovi grupe nabavljali i neovlašteno prodavali opojne droge

Četrnaest uhapšenih u sklopu akcije kodnog naziva “Lim 2”, koja je jučer realizirana po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS), privedeni su jutros u Tužilaštvo KS.

Po riječima glasnogovornice Tužilaštva KS Azre Bavčić, bit će zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku će postupajuća tužiteljica odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Naime, pripadnici Federalne uprave policije slobode su jučer lišili 19 osoba na području Sarajevskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela – nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kako je tada izavila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osobe lišene slobode sumnjiče se da su kao članovi grupe nabavljali i neovlašteno prodavali opojne droge – kanabis, heroin, kokain i amfetamin.

U sklopu pretresa na više lokacija pronađena je veća količina narkotika.

Neki od uhapšeni su Edin Vrtić, i Mirza Baličevac, Emir Rožajac, Semir Humić, Adem Vrtić, Haris Musić, Asim Avdić…

Pretresi u u sklopu akcije “Lim 2”, koja je počela jutros i koja je nastavak ranije akcije kodnog naziva “Lim”, izvršeni su na 24 lokacije u Sarajevskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Izliječen prvi pacijent od korona virusa, evo koju poruku je poslao svim ljudima

Bosanac u Americi odlikovan prestižnom medaljom za hrabrost