Pogledajte šta se dogodilo kada je Recep Tayyip Erdogan prošetao sarajevskom Baščaršijom

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u Sarajevo gdje je prošetao Baščaršijom u pratnji svojih saradnika i članova osiguranja.

Veliki broj građana izašao je na ulice kako bi pozdravio turskog predsjednika. Neki su s njim uspjeli nakratko i razgovarati. Erdogan je mahao građanima i srdačno ih pozdravljao.

Turski lider prošetao je od šehidskog mezarja na Kovačima, gdje je odao počast Aliji Izetbegoviću, do Baščaršijske džamije. Cijelim putem građani su ga pozdravljali.

Turski predsjednik je u društvu domaćina položio cvijeće na mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića. Svaki put kada je u Sarajevu Erdogan posjećuje mezar Izetbegovića kojeg smatra cijenjenim liderom i intelektualcem.

Erdogana su na Kovačima dočekali član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i reisu-l-ulema Husein Kavazović – javio je Klix.

Nakon mezarja, posjetio je zgradu Rijaseta Islamske zajednice koja je u izgradnji. Planirano je i da posjeti i Gazi Husrev-begovu medresu.

U večernjim satima Erdogan će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a teme razgovora će biti ekonomska saradnja dvije zemlje te zajednički infrastrukturni projekti poput gradnje autoputa Sarajevo – Beograd.

On će prisustvovati i vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira i Sebije Izetbegović.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.