Pogledajte zastrašujući snimak masovnog obračuna “BH Fanaticosa” i “Ljutih Krajišnika” u Zenici!

Posljednje Sport

Navijači reprezentacije BiH, popularni ”BH Fanaticosi”, izazvali su incident u Zenici, tačnije ispred šoping-centra, kada su se odlučili obračunati s navijačkom grupom „Ljuti Krajišnici“. Pojavio se i snimak incidenta.

U obračunu su letjeli i metalni čunjevi koji se nalaze ispred šopinga, a cijeli slučaj spriječili su momci iz zaštitarske agencije “Condor”, koja radi na osiguranju šopinga, ali i timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Brojni prolaznici ostali su u šoku zbog ovog incidenta, posebno jer niko ne zna šta je prethodilo tuči, ali i jer se radi o sukobu između dvije navijačke skupine.

– Ovo je katastrofalno. Šta im je ovo trebalo, sramota. Pa “Ljuti Krajišnici” ginu za reprezentaciju – komentirali su očevici nemilog događaja.

Ispred šopinga su brojne policijske ekipe, kao i timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su izjavili za “Avaz” kako imaju informaciju da je došlo do narušavanja javnog reda i mira te da će više informacija o ovom događaju imati kasnije.

– Došlo je do tuče. Još nemam informacija ima li uhapšenih – kazao je dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

U obračunu ima i povrijeđenih, zbog čega je intervenirala i Hitna pomoć. Još nije poznato šta je prethodilo obračunu mladića koji su na sebi imali obilježja “BH Fanaticosa” i “Ljutih Krajišnika”.

Kako javlja “Avaz”, u svega pola sata dogodile su se dvije tuče u kojima su, navodno, incident izazvali momci koji na sebi imaju obilježja “BH Fanaticosa”.

Zbog nesportskog ponašanja, brojni mješoviti timovi MUP-a ZDK, ali i zaštitari agencije “Condor” imaju pune ruke posla.

Ispred šoping-centra, budući da navijači borave u njegovoj neposrednoj blizini, tačnije na Kamberovića polju, prisutne su brojne patrole, a angažiran je i veliki broj zaštitara.

Leave your vote