in ,

Pomalo nevjerovatno: Evo šta Marijan Mijajlović danas radi i od čega živi

Marijan Mijajlović
Marijan Mijajlović

Poznati sportski komentator Marijan Mijajlović sredinom prošle godine prešao je na Islam i postao – Mustafa. Bila je to vijest koja je šokirala javnost u BiH, ali i u Srbiji. Niko nije mogao pretpostaviti tako velike promjene u životu omiljenog komentatora svih Bosanaca i Hercegovaca, onog koji je bh. fudbalskoj reprezentaciji dao nadimak ”Zmajevi” po kojima ih danas čitav svijet.

Marijan je Islam primio u Švicarskoj, a ono što se nakon ovog čina dogodilo u njegovom životu ravno je pravoj triler priči iz nekog dobro holivudskog filma. Šta se dogodilo? Desilo se da je njegova porodica napravila radikalan potez – odlučili su se odreći svog sina, brata, prijatelja…
A znate li šta Marijan/Mustafa danas radi? O tome nema mnogo podataka, a posljednju informaciju o njegovom zaposlenju s medijima je podijelila njegova majka koja je otkrila da Mijajlović radi u jednom hotelu u Švicarskoj kao konobar. Naravno, svaki je posao dostojanstven, ali je zaista tužno što vjerovatno najbolji komentator kojeg smo ikad imali danas nema mjesta u nekoj bh. televiziji…

 

Zašto baš Mustafa?

”Ime Mustafa znači izabran. To sam ja, na svim poljima bio sam biran i nisam se nikad nametao. Zbog toga sam odlučio da se zovem Mustafa”, kaže on.

I tako je jedna lijepa priča o odluci jednog odraslog čovjeka izazvala grube reakcije njegove porodice. Njihovo je, što bi se kazalo, imaju pravo da se ljute ili ne ljute, ali iz ove perspektive svih nas koji smo ga godinama pratili i voljeli, možemo samo reći da podržavamo svaku njegovu odluku.

Neka je živ i zdrav, a kako god odluči da se zove, uvijek će imati mjesto u našim srcima. Bog mu dao zdravlje i sreću. Živio!

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Bošnjaci u St. Louisu

Lijepo druženje Bosanaca i Hercegovaca u St. Louisu

Veliki muzički spektakl u Zofingenu