in

Porodična tragedija prestravila regiju: Objavljena potresna ispovijest roditelja poginulih sestara “Radovali smo se svadbi”

Sestre Dobrila (27) i Vida Milić (21), koje su stradale u nesreći kod Kaća, bit će sahranjene danas u 14 sati na mjesnom groblju u Đurđevu, a u cijeloj opštini Žabalj 25. jul proglašen je za dan žalosti.

Dobrilin vjerenik Nebojša Aleksić (27) oporavlja se u Kliničkom centru Vojvodine od teških tjelesnih povreda i prema saznanjima Blica nije životno ugrožen.
Ružica i Bora Milić, neutješni roditelji preminulih sestara, nisu krili suze pred reporterima Blica, a njihova kuća u Drinskoj ulici zavijena je u crno. Samo se čuje tihi šapat brojnih rođaka, komšija i prijatelja koji su došli nesrećnim roditeljima da izjave saučešće i prisjete se lijepih uspomena vezanih za Dobrilu i Vidu.

– Odoše nam djeca ni kriva ni dužna. Zaista ne znam šta ćemo sada. Ostade nam kuća prazna. Sreća naša pa imamo još jednu kćerku Draganu (31), koja je trudna i živi sa mužem u Bukovcu. Valjda će nas to unuče malo utješiti – priča za Blic Ružica skrhana bolom.
Njen suprug Bora zahvaljuje bogu što je barem Nebojša preživio tu strašnu nesreću i kaže da su on i pokojna Dobrila planirali da se vjenčaju sledeće godine.

– Dobrila i Vida su radile u fabrici “Lir” i tamo su upoznale Nebojšu. Dobrila se zaljubila i evo već tri godine su živjeli zajedno u Novom Sadu. Sada nas je zadesila ova tuga i umjesto da planiramo svadbu sljedeće godine, mi sada organizujemo sahranu – priča nam Bora odmahujući glavom u nevjerici.
Kaže nam i da su Dobrilu, Vidu i Nebojšu kobnog dana očekivali na ručku u želji da čuju utiske iz Egipta gdje su sve troje bili na ljetovanju.

– Oni su tog jutra rano sletili u Beograd i javili se da su stigli. Rekli su nam da idu malo da odspavaju pa da će doći na ručak. Ubjeđivali smo ih da je bolje da se odmore pa da dođu sutra, međutim oni su bili uporni i rekli nam da onda neće doći prije vikenda jer su u srijedu trebali da počnu da rade te da je bolje odmah da se vidimo, da nam pokažu fotografije sa mora i da sa nama podjele utiske dok su još svježi. Dok smo ih čekali, čuli smo da je bila neka saobraćajka kod Kaća, ali nam nije bilo ni na kraj pameti da su to oni. Međutim, nakon par sati javili su nam strašne vijesti i samo smo se skamenili – prisjeća se Bora.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Blic iz izvora bliskih istrazi, na automobil “alfa romeo”, u kome su bili Dobrila, Vida i Nebojša, naletila je Ljiljana Mandić (62) svojim automobilom marke “opel” dok je preticala vozilo ispred sebe.
– Do udesa je došlo zbog pogrešne procijene prilikom preticanja ili čiste nepažnje budući da postoje indicije i izjave očevidaca da je Ljiljana koristila telefon tokom vožnje. Istraga je i dalje u toku a više detalja znaće se tek nakon procesuiranja svih izjava svjedoka koji bi trebalo da pomognu prilikom rekonstrukcije saobraćajne nesreće. Činjenice za sada govore da se dogodio čeoni sudar u kome su na licu mjesta nastradale Dobrila, Vida i Ljiljana.

Pokojna Ljiljana Mandić biće sahranjena danas u Novom Sadu.

Region će pogoditi novi toplotni talas, pa pljuskovi s grmljavinom

Komšić kao niko ranije posramio Dodika: “Razlika između mog i njegovog mozga je sljedeća…”