in

Posljednja, vrlo POTRESNA ispovijest Sinana Sakića: Sina u zatvoru sam posjetio samo jednom!

Sinan Sakić
Sinan Sakić

Folk legenda Sinan Sakić, koji je preminuo u petak, prije godinu dana u posljednjoj ispovijesti na TV Hepi u emisiji “Goli život” kod Milomira Marića ispričao je šta mu deceniju i po leži na duši i sa mnogo emocija otkrio šta se tačno desilo kobne večeri 22. maja 2002. godine u Loznici, kada je njegov sin Rašid ubio najboljeg prijatelja Dragoljuba Despotovića.

Iako je Sinanov nasljednik pucao pošto su pucali na njega, otac ga nije branio za ubistvo, već je istakao da svako mora da odgovara za svoje greške, te je priznao da ga je samo jednom posjetio u zatvoru. Pjevač je svoju potresnu priču na dirljiv način iznio Mariću pred oproštajni koncert na Tašmajdanu, koji je održao 3. juna 2017. godine.

– Dijete je izlazilo iz auta i njemu su četiri metka pucana u leđa. A to nikada niko nije pomenuo u životu. Ne branim nikoga. I dan-danas narkoman koji se liječi od heroina šeta ulicom, a to dijete, ja sam volio kao njega. Kupim mom trenerku, kupim njemu trenerku, kupim ovom patike, kupim njemu patike. To su djeca koja su spavala zajedno, oni nisu mogli jedno bez drugoga nijednog jedinog sekunda – ispričao je pjevač detalje koje nikada do tada nije iznio nigdje u javnosti.

– Dijete je izlazilo iz auta i četiri metka upucano mu je u leđa. On je pucao i to se desilo. Ali to niko nikada nije pomenuo u životu, da ti kažem, ne branim ja ništa od toga. Ne branim, nego mi žao obojice – sa suzama u očima govorio je Sinan o najtežoj muci koju je doživio.

Onda je otvoreno priznao da ne posjećuje sina jer ne može da podnese susrete s njim nakon te tragedije.

– Nisam išao u bolnicu, a nisam jer mi je bilo žao. Bilo mi je žao jer su spavali zajedno, nisu mogli jedan bez drugog. Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom! Rekao sam mu: “Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega volio. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo, ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti.” I majka ga je samo jednom posjetila. Ni majka ga nije nikad voljela – otkrio je Sinan za “Goli život”.

Rašid Sakić

Ovo je sin Sinana Sakića koji je osuđen na 12 godina zatvora, a kojeg je pjevač na robiji posjetio samo jednom i nikad više! (FOTO)

Sinan i Marija

DA TI SRCE PUKNE Marija Šerifović uputila dirljiv posljednji pozdrav Sinanu Sakiću