in ,

Potres u SDA, ovo niko nije očekivao: Premijer odustao od kandidature!

SDA
SDA

Emir Oković, aktuelni premijer BPK Goražde odustao je od liste SDA u ovom kantonu nakon što je Predsjedništvo SDA promijenilo poredak kantonalne liste, javlja Klix.ba.

Navodno su Okovićev primjer slijedili i drugi članovi stranke, nezadovoljni “nametnutim” rješenjima iz Sarajeva.

Naime, SDA u Goraždu je za nosioca kantonalne liste izabrala upravo Okovića, dok je odluka Predsjedništva SDA da nosilac liste bude Aida Obuća, inače članica Predsjedništva SDA BiH i aktuelna predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde, koja je u prvobitnoj varijanti bila druga na listi SDA za kantonalnu skupštinu.

Emir Oković

Navodno je Obuća kompromisno rješenje nakon nezadovoljstva poretkom na listi pojedinih članova stranke, pa su u Predsjedništvu SDA “podvukli crtu”. Okovića su ostavili kao trećeg na listi, a poziciju drugog dali Mirsadu Žugi, povjereniku KO SDA Goražde. Sa liste su izbacili donedavnog predsjednika ovog tijela Mustafu Kurtovića, te napravili još neke “sitne izmjene” koje su uzburkale redove SDA u Goraždu.

Nezvanično saznajemo da su od liste odustali i Muhamed Hubanić i Meho Dizdarević, a spekuliše se da bi to mogli učiniti i još neki kandidati.

Dragan Čović i kardinal Puljić

HDZ NA OKUPU Evo gdje Dragan Čović i kardinal Puljić prate utakmicu Hrvatske i Rusije

UŽASNE VIJESTI Oko 10.000 radnika iz BiH bi moglo ostati bez posla!